KB – Kvarnsveden 1–1

MelkerMatchreferat 2015, Senior0 Comments

Karlbergs BK spelade 1-1 hemma mot Kvarnsvedens IK på söndagen.

KB hade tre raka förluster inför mötet i söndags. Och en lång frånvarolista, inte minst i backlinjen där Sebastian Silva var varningsavstängd och Edwin Ekholm drogs med ryggont. Oskar Sewerin, som varit sjuk en vecka, kallades in till bänken.
Första halvleken var jämn där båda lagen skapade vassa chanser. Ömer Erdal fick hemmalagets första när han frispelades av Alexander Öhman, men skottet gick tätt utanför. Kvarnsveden skapade tryck via fasta situationer och prickade ribban bakom Lennart Sandahl.

I andra halvlek tog KB ledningen i den 58:e minuten när Richard Ntirrugelegwa hittade Ömer Erdal med en fin passning. Den sistnämnde sköt ur dålig vinkel, men fick till ett stenhårt skott i bortre burgaveln.
Ledningen höll sig dock inte länge. Tre KB-spelare förlorade en duell vid mittlinjen, en djupledspassning tvingade ut Lennart Sandahl från linjen, och hans rensning hamnade framför fötterna på Rikard Karlsson som satte 1-1.
I slutet av matchen hade båda lagen vassa chanser att avgöra. Jonathan Ederström hade KB:s bästa, men skottet gick utanför.
Målvakten Lennart Sandahl och mittbacken Alexander Öhman höjde sig över mängden hos hemmalaget.

04 Ohman Alexander
Alexander Öhman.

Karlbergs BK–Kvarnsvedens IK 1-1 (0-0)
Mål, KB: 1-0 (58) Ömer Erdal (Richard Ntirugelegwa).
Varningar, KB: Jonathan Ederström, Michael Grims. Utvisning, KB: Alexander Öhman (två gula).
Publik: 50.

/red