KB – Kvarnsvedens IK 3–1

kb-redNyheter, Senior

KB vände och vann mot Kvarnsveden

Karlberg tog femte raka segern i division 2 efter 3–1 hemma mot Kvarnsveden. Men segern satt återigen hårt inne då gästerna gick till paus med 1–0-ledning efter ett fint avslut av Joakim Broman. Det var dock allt annat än rättvist då KB hade dominerat stort spelmässigt.

I andra halvlek kvitterade Pashang Abdulla i 55:e minuten med ett skott från nära håll. Marcus Kettler hade kort efteråt ett friläge, men skottet räddades och när Kettler väl hittade rätt hade linjedomaren vinkat för offside. KB borde ha fått straff när Herman Magnusson gjordes ned, men domaren friade.
Istället var det inhopparna som ordnade segern. Daniel Da Silva drog upp ett anfall, bollen hamnade hos Alexander Kärki som vispade in 2–1. Kärki fyllde sedan på med 3–1 framspelad av Adam Westin med en minut kvar av ordinarie tid.
– Vi gör en okej insats. Det hade blivit en annan match om vi fått utdelning tidigt i första halvlek, vilket vi borde då vi hade ett antal bollar i boxen och massor av hörnor. Vi tröttade ut dem och det var det som gav utdelning i slutet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Nästa match spelas på lördag hemma på Stadshagen mot IFK Stocksund.

Karlbergs BK–Kvarnsvedens IK 3–1 (0–1)
Mål: 0–1 (23) Joakim Broman, 1–1 (55) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 2–1 (84) Alexander Kärki (Pashang Abdulla), 3–1 (89) Alexander Kärki (Adam Westin).
Publik: 140.