KB – Kvarnsvedens IK 6–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Modou Gassama gjorde två mål när Karlbergs BK besegrade Kvarnsveden med 6–0. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK bjöd på målfest på lördagen med en 6–0-vinst över Kvarnsvedens IK.

Det finns rivstarter och så finns det rivstarter. Efter drygt 20 sekunders spel hade Karlbergs BK tagit ledningen i mötet med Kvarnsveden. Alexander Kärki hittade in till Modou Gassama som stötte in bollen från nära håll.
Bara fyra minuter senare var det dags igen. Alexander Kärki sköt ett skott, målvakten fumlade och returen petade debutanten William Sheriff in.
Karlberg spelade bra och innan klockan hunnit fram till minut 18 var det utökat till 3–0. Mathias Karelius drev upp bollen och hittade Modou Gassama som sköt intill stolpen.
– Första 20–25 minuterna var väldigt bra, då spelade vi ut hela vårt offensiva register, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I den 32:a minuten pekade domaren på straffpunkten sedan Kvarnsvedens Tarek Laham, ståendes en meter från mållinjen, fått bollen på handen. Ett hårt domslut då det knappast var medvetet, men samtidigt förståeligt då den utsträckta armen hindrade bollen från att gå i mål. Keivan Keshavarz placerade dit straffen och matchen var i princip avgjord.
I paus byttes lånet från Assyriska, Jerome Tibbling Ugwo, in istället för Modou Gassama. Och redan i andra spelminuten efter vilan hade Tibbling, ”CJ” kallad, satt dit 5–0. ”CJ” satte sedan 6–0 efter en individuell prestation och avslut i krysset.
– Andra halvlek var lite avslagen då de hade en man utvisad och matchen sedan länge var avgjord, men jag tycker att vi behöll bra fokus i vårt passningsspel matchen igenom. Vi hade kanske kunnat ha varit mer distinkta i avslutslägena sista halvtimmen, men sammantaget var det en väldigt, väldigt bra insats, framför allt första halvlek, säger Kalle Karlsson.
Han berömde hela laget och lyfte fram debutanten William Sheriff och inhopparen Jerome Tibbling Ugwo.

Karlbergs BK–Kvarnsvedens IK 6–0 (4–0)
Mål: 1–0 (1) Modou Gassama (Alexander Kärki), 2–0 (5) William Sheriff, 3–0 (18) Modou Gassama (Mathias Karelius), 4–0 (32) Keivan Keshavarz (straff), 5–0 (47) Jerome Tibbling Ugwo (Sebastian Bergenheim), 6–0 (56) Jerome Tibbling Ugwo (Aaron Kabondo).
Publik: 80 (på Stadshagens IP).