KB lånar 17-årige anfallslöftet Tibbling-Ugwo

Lennart SandahlNyheter, Senior

Strax innan övergångsfönstret stänger kan Karlbergs BK presentera en förstärkning i anfallet. Jerome ”CJ” Tibbling-Ugwo lånas in från Superettanlaget Assyriska FF.

Inför hösten har Assyriska FF och Karlbergs BK kommit överens om ett lån säsongen ut, där förhoppningen är att Tibbling-Ugwo ska få ytterligare erfarenhet av spel på seniornivå.

Den blott 17-årige anfallaren har trots sin unga ålder redan gjort fem framträdanden i Superettan de två senaste säsongerna.

Karlbergs BK:s tränare Kalle Karlsson kommenterar nytillskottet:

– Det är väldigt kul att Assyriska ser oss som en bra utvecklingsmiljö för Jerome. De tror mycket på honom på sikt och han har definitivt förutsättningarna för att bli elitspelare, säger han.

Tibbling-Ugwo, som går under smeknamnet ”CJ”, har delar av familjen på Kungsholmen och därför var klubbvalet i höst inte onaturligt.

– CJ är en mogen kille för sin ålder (född 98) och kommer bidra med både styrka och snabbhet i anfallet. Glädjande att unga löften fortsätter attraheras av att spela hos oss, eftersom vår långsiktiga strategi främst är att utveckla spelare, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Karlbergs BK har i och med Tibbling-Ugwos ankomst en medelålder på under 22 år i truppen.

Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån

/Red