KB lånar försvarare från Djurgården

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK förstärker försvaret inför hösten i division 2 norra Svealand. På tisdagen blev Michael Jahn, 20, från Djurgårdens IF klar för spel i KB.

Michael Jahn är fostrad i Djurgårdens IF och gick hela vägen från yngsta pojklaget till representationslaget. 2015 flyttades han upp i den allsvenska a-truppen och satt på bänken i flertalet matcher i allsvenskan.
Till den här säsongen valde Djurgården att låna ut mittbacken och valet föll på Husqvarna i division 1. Där har Jahn inte fått önskad utveckling så därför har klubbarna kommit överens om att en utlåning och spel i division 2 med Karlbergs BK är en lämpligare miljö.
– Micke spelade en träningsmatch med oss tidigt på försäsongen. Han gjorde bra ifrån sig då och vi var intresserade. Sedan kom Husqvarna in i bilden och han valde division 1-spel. Vi tror att han blir ett väldigt bra tillskott för oss i höst, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Direkt när man träffar Micke så märker man att det är en väldigt seriös kille och det är flera i Dif som har vittnat om hans fina inställning. Hans entré höjer oss både på och utanför plan.

Sportchefen Lennart Sandahl är belåten över att ha fått in ytterligare en ung och lovande spelare.
– Karlbergs BK är väldigt glada över att Michael Jahn och Djurgården valt KB som en bra miljö för honom att fortsätta utvecklas i. Vi ser det som ett kvitto för att vår verksamhet, med en satsning på unga och hungriga spelare, är på rätt väg.
– Vi känner dessutom till Jahn sedan tidigare och han kommer passa bra in både med lagkamraterna och vår spelmodell. En stark höst hos oss och Jahn kan säkert spela på en högre nivå snart igen.
Michael Jahn är spelklar till omstarten borta mot Boo FK på lördag.

Namn: Michael Jahn.
Född: 1996.
Position: Försvarare.
Moderklubb: Djurgårdens IF.
Övriga klubbar: (Husqvarna FF, lån).

Foto: Dif.se