KB-löftet värvas till division 1

kb-redNyheter, Senior

Karlbergs BK:s Moonga Simba går vidare i karriären. 18-åringen värvas till division 1-laget Sandvikens IF.

Moonga Simba, 18, kom till KB inför förra säsongen från Håbo FF. Efter en trevande inledning på säsongen fick han sitt genombrott under andra halvan. I Svenska Cupen-mötet med Dalkurd svarade han för ett minnesvärt mål och yttermittfältaren fick senare träna med den då allsvenska klubben. Under vintern har Moonga Simba provtränat med ett par division 1-klubbar. Nu står det klart att flytten går till Sandviken, som tränas av tidigare Djurgården-tränaren Pelle Olsson.
– Först och främst är vi glada för Moongas skull. Han har haft en snabb och stark utveckling hos oss. Alla KB-fans minns matchen mot Dalkurd där han visade vilken spets han besitter. Även om det är tråkigt att tappa en bra spelare och härlig person så övertrumfas det av att KB utvecklat ännu en spelare till högre divisioner, säger KB:s sportchef Lennart Sandahl.

Moonga Simba spelade 28 serie- och cupmatcher i KB-tröjan och gjorde 5 mål och 3 assist. Två fullträffar sticker ut: Segermålet i 90:e minuten borta mot Gamla Upsala i omstarten i augusti och drömmålet, 1–0, mot Dalkurd i Svenska cupen inför över 1 000 åskådare på Kristinebergs IP.

Tränaren Kalle Karlsson säger:
– Division 1 blir ett bra steg för Moonga i hans fortsatta utveckling, det är jätteroligt att han får komma till en klubb med bra resurser där han kan gå klart gymnasiet och satsa helhjärtat på fotbollen. Moonga har stor potential och när han var i storform i augusti kunde alla se att han har egenskaper för att nå långt i sin fotbollskarriär om han fortsätter att jobba hårt.
– Det är givetvis en förlust för oss att tappa en så skicklig spelare, men det blir en chans för någon annan att kliva fram och göra en liknande utvecklingsresa.

Lennart Sandahl avslutar:
– Nu väntar ett nytt, spännande steg i Moongas karriär och förhoppningsvis får vi se honom på elitnivå nån gång i framtiden.

Karlbergs BK tackar Moonga Simba för hans insatser i KB-tröjan och önskar honom lycka till i Sandvikens IF.

Foto: BILDBYRÅN (bild får ej användas av tredje part)