KB – Lyngbo 2–1

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK besegrade norska Lyngbo i en träningsmatch på lägret i Antalya i torsdags.

KB har tillbringat veckan i turkiska Antalya. I torsdags matchade man mot norska division 2-laget Lyngbo.
Karlberg förde spelet från början till slut, och även om norrmännen hade ett par halvchanser inledningsvis, var stockholmarna det klart bättre laget.
– Vi ägde matchen och de fick mest slå ifrån sig. I första halvlek var vi inte helt synkade i uppspelsfasen, men det blev bättre efter paus och då skapade vi också en massa lägen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Drygt fem minuter in på andra halvlek satte Modou Gassama 1–0 framspelad av Sunday Abohwo. Med tjugo minuter kvar kom 2–0 av Mathias Karelius efter assist från David Lividikos. Bara någon minut senare reducerade Lyngbo från straffpunkten.
– Var onödigt att bjuda in dem i matchen. Sett till spelet borde vi ha vunnit större, säger Kalle Karlsson.
Han lyfte fram dessa individuella insatser:
– I första halvlek tycker jag att Jawad Lahlou utmärkte sig positivt på högerbacken. Mathias Karelius skapade oreda på sin kant hela matchen. Sebastian Bergenheim och Sean Sabetkar var stabila i mittförsvaret och gjorde inga misstag.

Karlbergs BK–Lyngbo 2–1 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (52) Modou Gassama (Sunday Abohwo), 2–0 (70) Mathias Karelius (David Lividikos).
Publik: 25 (i Antalya).