KB – Mälarhöjden 2-1

kb-andersMatchreferat 2015, Senior0 Comments

KB-MIK_2014_Garofalo

Karlbergs BK besegrade Mälarhöjden i säsongens första träningsmatch på söndagen.
KB luftade en stor trupp och avgjorde med tio minuter kvar av matchen.

I lätt duggregn tog Karlbergs BK emot division 4-laget Mälarhöjden hemma på Stadshagen.
Division 2-laget tog tag i spelet inledningsvis och hade ett par bra möjligheter att ta ledningen. Atilla Köksal sprang sig till ett friläge, men avslutet smet tätt utanför stolpen. 1-0 kom istället efter cirka 15 minuters spel när Filip Lagerstedt, ny från Rotebro, tryckte in bollen efter en fast situation.
Mälarhöjden bjöd på bra motstånd och skapade ett par bra målchanser i slutet av halvleken.
– Skönt att vara igång på riktigt. Det blir lite mycket med planering, övergångar och fysträning så här i början. Man vill ju hålla på med fotboll. Mälarhöjden bjöd upp till en bra match och gjorde den jämn med en fin insats, säger KB-tränaren Richard Karlsson.

Till andra halvlek skickade KB i stort sett in en ny elva. Laget hade dock svårt att få till något ordnat passningsspel. I mitten av halvleken kvitterade Mälarhöjden efter en snabb omställning.
– Vi lyckades inte genomföra det försvarsspel vi pratat om. Det kan bero på den tunga träningen eller att vi helt enkelt inte arbetat ihop de delar som behövs för helheten. Det kan lätt bli så i början, innan det börjar falla på plats. I anfallsspelet tycker jag vi kan se några bra intentioner, men sedan tycker jag vi har väldigt mycket fel i passningsspelet, säger Richard Karlsson.
KB tog över i slutet av matchen och dominerade sista tio-tolv minuterna. Laget hade två träffar i ribban innan egna produkten Bo Björkman satte 2–1, fint framspelad av Christofer Garofalo.
Vad var du mest nöjd med?
– Vi såg fysiskt starka ut och flera spelare gjorde individuellt bra insatser. Vi spelade ett kortpassningsspel hela matchen och försökte spela oss ur alla situationer. Vi vinner ändå ganska tryggt och då spelar vi i stort sett med två elvor och luftar alla tillgängliga spelare. Det är ett tecken på en stark trupp och en bra bredd.
Vad kan fungera bättre till nästa match?
– Det är bara en vecka till nästa match och styrketräningen kommer fortfarande vara i fokus. Men jag tror vi kommer få se bättre uppspel och fler intentioner att involvera vårt mittfält oftare.

Nästa söndag möter Karlberg uppflyttade division 4-laget Vasastans BK på Stadshagen (avspark kl 09.00).

Karlbergs BK–Mälarhöjden 2–1 (1-0)
1–0 Filip Lagerstedt, 2–1 Bo Björkman (Christofer Garofalo).

/red