KB – Märsta IK 1–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK är ett vinnande lag igen. På lördagen besegrades Märsta IK hemma med 1–0 (1–0).

KB tog tag i spelet från början och styrde händelserna inledningsvis. Den bästa chansen att ta ledningen hade Sean Sabetkar som nickade en hörna som rensades på mållinjen.
Gästerna skapade inte några farliga lägen, men hotade hela tiden tack vare sina forwards som var starka i luftspelet.
KB hade ett par lägen att bryta dödläget, men det dröjde till den 44:e minuten innan 1–0 kom. Simon Karevik fick fast bollen på högerkanten och spelade snett bakåt till Keivan Keshavarz. Denne slog ett perfekt inlägg som Christofer Garofalo (bilden) nickade i mål.

I andra halvlek fick Garofalo utgå tidigt med en illavarslande knäskada. KB tappade sin rytm i andra halvlek och även om laget hade ett par, tre gyllene lägen att öka på ledningen till 2–0 så blev sista 20 minuterna kämpiga. Märsta flyttade upp positionerna och gjorde 1–1 genom ex-KB-spelaren Daniel Thelin. Linjedomaren hade dock höjt sin flagga (ytterst tveksamt). Domartrion gjorde sedan sitt bästa för att KB inte skulle kunna döda matchen genom att vinka bort två-tre frilägen för lika tvivelaktiga offsideavblåsningar. Märsta hade ett par vassa kvitteringslägen, framför allt en nick från nära håll, men KB höll ifrån och tog tre viktiga poäng.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek. I andra halvlek tappar vi, men det beror ju till stor del på att vi inte sätter dit chanserna och får in det viktiga 2–0-målet, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB:s nästa match spelas på lördag 16 maj borta mot Uppsala-Kurd.

Karlbergs BK–Märsta IK 1–0 (1–0)
Mål: 1–0 (44) Christofer Garofalo (Keivan Keshavarz).
Publik: 50.