KB – Motala AIF 1–2

kb-redNyheter, Senior

Karlberg åkte ut mot Motala

Division 1-kvalet och säsongen tog slut för Karlberg på söndagen. Trots spelmässigt övertag blev det förlust hemma mot Motala AIF (1–2).
KB var i praktiken piskat att vinna hemma mot Motala för att ha en rimlig chans att gå vidare till nästa omgång av kvalet. Det började lovande. KB tog tag i spelet mot ett defensivt Motala och skapade några chanser inledningsvis. Pashang Abdulla nådde så när fram på André Naders inlägg i tionde minuten, Nader testade ett distansskott som tvingade Oliver Bergman till en fin räddning, Abdulla nickade den efterföljande hörnan och i minut 21 hade Harry Pearse en lobbnick som hotade. Motala hade i princip ingenting i första halvlek förutom ett inspel snett inåt bakåt från Renato Rako som inte nådde fram till framstörtande lagkamrater och en hörna som rann igenom straffområdet. Halvlekens bästa chans kom minuten före paus när Harry Pearse först sköt och bollen dansade framför mållinjen utan att en liggande Pashang Abdulla kunde peta in den.

I andra halvlek kom en kalldusch tidigt när en Motalaspelare sköt ett inlägg på armen på Michael Jahn och domaren dömde straff. Valon Silka placerade in bollen och Motala satt i förarsätet. KB lyfte upp spelet och hade perioder i andra där laget spelade riktigt bra. Pashang Abdulla sköt ett skott tätt över, Herman Magnusson sköt över. I minut 74 spelade inhopparen Alexander Kärki fram Abdulla som serverade Harry Pearse. Men Elmer Civgin slängde sig heroiskt och täckte skottet. På hörnan kom kvitteringen. Oliver Bergman tappade bollen, Harry Pearse drog till och satte 1–1, engelsmannens tredje mål på tre senaste matcherna.

Efter kvitteringen var det KB som gick för segermålet. Laget hade två halvlägen, Alexander Kärki fick avslutsläge men kom inte till skott och André Nader skickade ett chansskott högt över. Istället kontrade Motala och satte 1–2 genom nyttige Simon Karlsson efter slappt försvarsarbete av KB.
– Oerhört tungt att åka ur på det här sättet. Den här matchen präglades som väntat av att Motala visste att kryss var ett bra resultat för dem. De kom hit för att kryssa och de gjorde det bra försvarsmässigt, de var kompakta och stängde ytor. Vi fick inte igång spelet riktigt i första men hade vi fått 1–0 på nån av chanserna i början hade det blivit en annan match. I andra höjer vi oss och spelar stundtals bra. Men det räckte inte, tyvärr. Motala hade väl bara tre målchanser i matchen och gjorde två mål. Straffen var kanske rätt dömd, men det var ju mer en bonustraff än att det var en klar målchans, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Det känns också surt om man ser på hela kvalet. Jag tror att vi släppte till 6-7 målchanser totalt på två matcher mot Ytterhogdal och Motala och får ändå bara med oss 2–2 i första matchen och nu 1–2. Det är klart att man tänker på jättelägena vi hade, ribbskott och frilägen, att göra 3–0-målet borta mot Ytterhogdal. Men så är det i kval, det är små marginaler som avgör, vi om några vet om det.

Karlbergs BK–Motala AIF 1–2 (0–0)
Mål: 0–1 (49) Valon Silka (straff), 1–1 (75) Harry Pearse, 1–2 (83) Simon Karlsson (Albin Zidaric).
Publik: 350 (på Stadshagens IP).

Kommentarer

kommentarer