KB – Nacka FF 1–5

kb-redMatchreferat 2015, Nyheter

Karlbergs BK föll i söndagens försäsongspremiär mot Nacka FF med 1–5 (1–2).

Nacka FF, som siktar på att vinna division 2 södra Svealand, tog tag i spelet direkt. Gästerna satte 0–1 tidigt i matchen på en hårt skruvad frispark som letade sig in i krysset.
KB, som kom till spel med 20 utespelare, spelade upp sig och kvitterade i mitten av halvleken när Ibrahim Niambele nådde högst och nickade in Andreas Vikströms hörna intill bortre stolpen.
KB hade en del problem med Nackas kvicka kombinationer men höll spelet väl upp emellanåt. Därför kom 1–2-målet före paus olyckligt när hemmalaget slarvade med ett uppspel, fick en omställning emot sig och inte hann med att ställa om defensivt.

Till andra halvlek gjorde KB fyra förutbestämda byten. Richie Ntirugelegwa, Leonard Edholm Fjellstad, Måns Sörensen och Kalle Dahlberg byttes in.
– Första tio minuterna i andra halvlek tycker jag att vi låg rätt i positionsspelet och hade rätt bra kontroll på Nacka. Sedan föll vi ihop under en kvart, tjugo minuter i mitten av halvleken, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
I mitten av halvleken kom det matchavgörande 1–3-målet där Nackas anfallare fick vända runt för enkelt i straffområdet och vrida in ett skott i bortre hörnet. KB tappade fokus och Nacka gjorde 1–4 och 1–5 inom kort varsel. Hemmalaget fortsatte att rulla på med byten i andra halvlek, ytterligare sex spelare byttes in (Ertan Özge, Ulizan Ali, Simon Karevik, Sebastian Silva, Anton Pettersson David Lividikos), och spelet blev därigenom lite förryckt.
KB hade ett par chanser att reducera sista kvarten, bland annat en boll som rensades på mållinjen, men matchen slutade 1–5.
– Vi fick igång alla spelare som var friska och tillgängliga, vilket var främsta syftet med matchen, och vi fick känna lite på vårt låga försvarsspel. Sedan fick vi ett par positiva besked gällande individuella spelare. Jag tycker exempelvis att vänsterbacken Andreas Blad gjorde bra ifrån sig, säger Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Nacka FF 1–5 (1–2)
Mål, KB: 1–1 (25) Ibrahim Niambele (Andreas Vikström).
Publik: 40.