KB pressade topplaget rejält – föll på egna misstag

Lennart SandahlNyheter, Senior

Topplaget BK Forward besökte Stadshagen på lördagen. Trots en spelmässigt stark insats av Karlbergs BK kunde örebroarna åka hem med tre poäng (1-2).

KB var ute efter revansch för vårmötet (0-3 i Örebro) samt den olyckliga förlusten mot Aspudden Tellus förra helgen.

Men det skulle bli noll poäng även i höstmötet mot BK Forward.

Detta trots att KB både hade fler målchanser och var det spelmässigt bättre laget. Rödvitt började matchen starkt och Alenga Masimango hade show på högerkanten. Efter ett par halvchanser lyckades Alenga snurra upp sin försvarare och spela in en perfekt boll längs gräset till Andreas Flyckt. Men anfallaren blev puttad i ryggen när han skulle raka in 1-0. Detta efter 30 minuters spel.

André Nader och Gabriel Beckman hade också sin portion av målchanser, men antingen räddade målvakten eller så styrdes avsluten undan av blockerande Forwardsspelare. Det ska sägas att Forward hotade i omställningsspelet, men det var mer till följd av slarvigt KB-spel.

I den andra halvleken fick KB ett drömläge för 1-0 direkt. Nader spelade fram Beckman vid straffpunkten och avslutet togs – via en Forwardtå och till hörna. Kärki testade sin högerslägga men målvakten stod välplacerad. Nader hade en frispark som styrdes i muren och ställde målvakten totalt, men bollen bara centimeter utanför det öppna målet.

I stället hände det som inte fick hända. En misslyckad rensning gav Forward ett 2-mot-1-läge efter drygt 70 minuter. Bollen spelades in och touchade KB-försvarare och in bakom en chanslös Viktor Segerström. Efter ledningsmålet spelade Forward på resultatet och kunde punktera på ett lite väl billigt sätt. En frispark från halva plan skarvades och först på bollen en Forwardspelare.

Fem minuter kvar av ordinarie tid. Masimango reducerade omgående efter ett snyggt halvvolleyskott efter hörna. Men tiden var knapp och KB hann inte skapa något mer.

Trist med tanke på att KB lyckades fullfölja sin matchplan närmast perfekt. Skillnaden i dag var effektiviteten och de individuella misstagen.

Vi tar nya tag redan på lördag 14.00 när nästjumbon Sundbybergs IK väntar på Sundbybergs IP, naturgräs. Till den matchen får KB tillbaka Viktor Kramer och Sitapha Ndure från avstängning, förhoppningsvis även anfallaren Alan Naib som var sjuk mot Forward.

KB ligger fortsatt femma i tabellen.

/red