KB-produkten Gardefuhr, 17, uttagen i a-truppen i serieepilog

kb-redNyheter, Senior

På lördagen spelar KB årets sista seriematch borta mot Håbo FF. Med i truppen finns U19-spelaren Jonas Gardefuhr, 17 år.

KB säkrade andraplatsen i division 2 norra Svealand förra helgen, vilket betyder kval till division 1. Innan dess väntar serieepilogen där motståndaren Håbo FF är inblandat i ett rafflande drama kring det nedre kvalstrecket.
Tre lag – Håbo, Sundbyberg, Värmdö – har 28 poäng. Tillsammans med Kvarnsveden (29 poäng) utgör de en kvartett som kämpar för att undvika att avsluta lördagen under kvalstrecket.
Håbo, som haft ett snitt på över 300 åskådare på hemmamatcherna, väntar storpublik till Björkvallen.
– Det blir en rolig match för oss att kunna åka dit och spela avslappnat, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
KB kommer att rotera i truppen till den avslutande matchen.
– Vi vill avsluta snyggt och har respekt för serien. Vi spelar för att vinna. Men vi har haft stora problem med sjukdomar i veckan. Lägg till skador på en kvartett spelare sedan tidigare så har vi det lite tunt inför helgen. Vi kommer att ställa ett starkt lag på benen och jag hoppas att de spelare som får förtroendet i elvan tar chansen att flytta fram sina positioner inför kvalet.

Med i 18-mannatruppen finns för första gången egna produkten Jonas Gardefuhr, 17. Gardefuhr, som kom till KB som 10-åring från Mariebergs SK, har tränat kontinuerligt med a-laget under hösten och får nu följa med på bänken.