KB – Rotebro 1-3

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Senior0 Comments

KB-Rotan_2013_Ruan

Ruan gjorde mål igen men det räckte inte denna gång. Foto: Anders Jansson

Efter två raka vinster ställdes KB mot Rotebro i lördags.Trots ledning i halvtid lyckades bortalaget vinna med 3-1. Någon överhängande fara för nedflyttning ska det ändå inte vara då Enköping samtidigt förlorade.

Självförtroendet hade fått råg i ryggen efter två raka vinster och det syntes på planen mot ”Rotan” till en början. Spelet såg stabilt ut och emellanåt fick publiken uppleva ett riktigt fint passningsspel från hemmalaget.

I mitten av halvleken kom dock gästerna in i matchen och ett ledningsmål hängde i luften. Dock var det KB som gjorde första målet på straff i den 31:a minuten genom Ruan Carlos Da Silva Cantilio efter att Rotebros målvakt rivit en KB-are i benet.

Två minuter senare uppstod en ny straffsituation men då friade domaren.

Andra halvlek blev sämre och bjöd inte på skönspel. Den präglades i stället av kamp och gnäll på domaren. Inget av lagen skapade direkt några chanser och ledningen kändes hyfsat trygg. Det ändrades dock i den 56:e minuten då Ardijon Berbatovci  kvitterade på straff. Orsaken till straffen var mycket svår att förstå för oss som stod på sidan av planen.

Rotebro fick nu medvind och Aldin Dibranin förde gästerna till ledning sex minuter senare efter försvarsmissar i hemmalaget.

Förutom målet skapade inget av lagen så mycket framåt. Närmast en KB-kvittering var Ted Fontér som nickade en hörna i ribban. Slutresultatet 3-1 fastställde Mattias Flores Espinoza behärskat i öppet mål i den andra övertidsminuten efter att KB:s målvakt Francis Ngono Ndzengue hade fått för sig att han skulle hänga med upp på en hörna.

Nästa helg väntar en mycket svår bortamatch då KB möter serietvåan Konyaspor borta.

/red

Laget: Laget: Francis Ngono Ndzengue – Youssef Lahlou, Gustav Hedberg, Ted Fontér, Anders Lindskog – Jonathan Partin (K), Jonathan Ederström –  Måns Sörensen (Atilla Engin Köksal, 71:a), Christofer Garofalo (Mathias Sundberg, 71:a), Ömer Erdal (Michael Grims, 69:e) – Ruan Carlos Da Silva Cantilio.