KB satsar på första hemmasegern

kb-andersSenior

AndersLindskog1-ny

Efter fem omgångar har Karlberg knåpat ihop lika många poäng – dvs fem. Sedan förra hemmamatchen mot BKV Norrtälje har det blivit en oavgjord (2-2 mot just Norrtälje) och en vinst borta mot norduppländska Strömsberg förra helgen. Det är naturligtvis alltid en lättnad att få plocka in första trepoängaren och känna att spelet och målskyttet börjar stämma lite bättre.

Men vi konstaterar samtidigt att de flesta lagen slår varandra och att ingen av seriefavoriterna Akropolis och Sollentuna hittills har ryckt ifrån utan har fått inhösta både förluster och ytterligare poängtapp. I stället har Gamla Upsala lite oväntat (?) ryckt åt sig en serieledning. Men det är många matcher kvar.

Karlberg vann som sagt förra helgen. Vinsten kunde ha varit större eftersom Karlberg dominerade stora delar av matchen på den synnerligen knepiga naturgräsplanen. Man förstår att många norduppländska lag historiskt förknippas med långtjongande tack vare de ojämna planerna.

Karlbergs snabbare passningsspel med många markbollar hämmades betänkligt av alla snedstudsar och det var mer än en gång man satt med hjärtat i halsgropen när bollen plötsligt studsade till och tog en helt annan väg.

Hemmalaget Strömsberg kände givetvis till planens förutsättningar och lurpassade hela tiden för att kunna sticka upp i snabba omställningar efter snedstudsande bollar. Lyckligtvis kunde Karlberg under större delen av matchen hantera detta.

Två mål framåt blev det, ett vardera av Filip Lagerstedt och Mathias Sundberg, innan hemmalaget lyckades reducera till 1-2 i slutet av matchen.

Dagens gäster är IFK Aspudden-Tellus som, efter att ha kommit tvåa i division 3 östra förra säsongen och därefter via kvalspel mot Bethnarin Suryoye IK och Värmbols FC, tagit steget upp till division 2 i år.

Hittills har de blåskrudade ”söder-om-södergänget” hunnit med att spela oavgjort 1-1 mot Kvarnsveden i seriepremiären hemma, åkt på torsk med 1-3 borta mot Gamla Upsala, vunnit med 1-0 hemma mot Syrianska Kerburan, kryssat 0-0 hemma mot Konyaspor och nu senast förra helgen vinna hemma med 1-0 över Akropolis.

Sammantaget har det så här långt blivit åtta pinnar. Det är smått imponerande och ett riktigt bra facit i inledningen av serien samt manar till respekt.

/Olle Olsson Lagledare