KB – Sirius 0-3

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB-Sirius_2013-06-12_Tugge

KB låg steget efter Sirius hela matchen. Foto: Anders Jansson

Kvällens drabbning utannonserades som årets match för KB. Men det gällde nog i första hand publiken. Spelarna verkade inte alls lika taggade av att möta ett lag som är halvvägs på väg tillbaka till Superettan.

Aggressiviteten från matchen i lördags mot Huddinge var spårlöst borta. Det offensiva spelet fungerade någorlunda fram till boxen, men bakåt var det värre ställt. Försvaret agerade åskådare när Sirius tog sig in i straffområdet.

Fem anfall med avslut ledde till tre mål, varav det första följde redan i den 9:e minuten.

Tre minuter senare var det nära 2-0 men Sirius ökade på i den 32:a minuten och fem minuter före paus spikades slutresultatet, då Christer Gustafsson gjorde sitt andra mål för kvällen. Det kan tilläggas att KB:s målvakt Francis Ngono Ndzengue då hade lämnats ensam med tre motståndare.

Hemmalagets bästa chans kom mitt i halvleken men Mathias Sundberg nickade över målet.

I andra halvlek spelade Sirius av matchen och KB tilläts sticka upp några gånger, men riktigt farligt blev det aldrig.

Det är bara att lägga cupen bakom sig och ladda om inför nästa seriematch. Redan nu på lördag väntar Akropolis på Akalla Gård.

Cupen i all ära men som KB:s tränare Mikkel Jensen säger:

– Det är serien som gäller!

/red

Kvällens lag: Francis Ngono Ndzengue – Gustav Hedberg (Petter Falkenstrand, 77:e), Ted Fonter, Fredrik Andersson (Oliver Gilford, 74:e), Anders Lindskog – Youssef Lahlou, Jonatan Partin, Magnus Schoultz, Mathias Sundberg – Christofer Garofalo (Ruan Carlos Da Silva Cantilio, 71:a), Turgay Dagdelen