Bättre förutsättningar för KB:s juniorer

kb-pelleNyheter, Nyheter KB fotboll

Redaktionen fick några minuter med Pelle Brädefors som arbetar som Klubbchef och som U-lagstränare.

Kan du berätta lite hur arbetet med föreningens U-lag går?

Vi har sedan i vintras arbetat hårt för att etablera en bättre och mer utvecklande miljö för våra äldre killar. Vi bildade då ett helt nytt lag bestående av spelare från vårt P-95 och rekryterade en del nya spelare utifrån. Tanken var att bygga en brygga mellan ungdom och senior. Nu genomför vi ytterligare förändringar på juniorsidan. Tidigare har vi inte haft ett renodlat juniorlag utan då har lagen närmat sig A-laget utan egentlig struktur, målsättning, kravbild eller röd tråd i vare sig tränings- eller matchmiljö.

Så hur skiljer kommande upplägg från hur det ser ut idag?

Vi skapar två trupper av de nuvarande tre äldsta pojklagen. Det betyder att vi istället för att ha P-99, P-98 och ett U-lag istället organiserar oss i två trupper. Dessa kallar vi för U-17 och U-19. Trupperna kommer då att matchas i två serier var; P-17 div 2 och div 3 samt P-18/19 div 2 och R 1-3. Till det så slimmar vi organisationen med ledare och kommer nu få bättre och mer kompletta staber.

Varför väljer ni att göra detta just nu? Det är ju mitt i säsongen?

Ja, vi kan se det på flera sätt. Vi tror att det är bra att göra detta just nu som säsongen har utvecklat sig. Vi märker att det är för otydligt och rörigt för spelare och ledare som tvingas spela i olika trupper varje helg. Vi har dels en skev fördelning av spelare som tillhör de olika trupperna och därför behöver vi låna in spelare till olika matcher. Vid denna omstrukturering kommer det att bli enklare och tydligare i vilken grupp man ska träna och matchas i, dessutom kan vi nu se fram emot två väldigt taggade grupper som vill utvecklas och drivs fram av två kompetenta och kompletta ledarstaber.

Vilka effekter kommer detta få tror du?

Det kommer att bli väldigt enkelt att se vilka steg som finns upp till senior. Vi är dock inte klara. Mycket jobb återstår. Bl a så är steg 2 att implementera en röd tråd i verksamheten. Det gäller att förbereda spelare för nästkommande steg och det gör vi genom att se till att vår miljö från U-17 till Senior vävs ihop. Det handlar om träning, matchmiljö och på vilket sätt vi utbildar våra spelare som helhet. Med detta så tar vi ett stort steg mot våra övergripande målsättning; att ge möjligheter för våra egna spelare att utvecklas fullt ut och nå seniornivå, helst i vårt egna representationslag.

Vi tackar Pelle för den informationen och önskar lycka till.

/red