KB – Skiljebo 0-1

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB-Skiljebo_2013-06-21

Jonte (8) och Garofalo (19) drog på sig kostsamma utvisningar. Foto: Anders Jansson

Det fanns en gnagande känsla inom mej inför matchen, att KB-arna inte riktigt skulle vara på tårna ikväll. Det har varit många och tuffa matcher den senaste tvåveckorsperioden och i morgon är det midsommarafton. Hade spelarna redan börjat tänka på semester?

Farhågorna skulle besannas och det kändes ganska tidigt i matchen. Gästande Skiljebo från Västerås ligger under strecket och hade mer att spela för och det märktes tydligt. Skärpan bland de röda var inte som vanligt. KB skapade knappt några chanser alls och aggressiviteten var inte den vanliga. Spelet var trots det rätt hård och det gnälldes en del på domaren som skötte sig bra.

Gästernas Jesper Magnusson skruvade behärskat in 1-0 med höger yttersida i den 32:a minuten efter ett anfall från vänster. Ändå var det inte det man minns bäst från första halvlek.

I mitten av halvleken fick KB:s måvakt Francis Ngono Ndzengue en ‘kompispassning’ som han tvingades ta emot med fötterna och dribblade en motståndare med fötterna. Riktigt jobbigt såg det ut när han blev tacklad axel mot axel och blev av med bollen, men han lyckades ändå rädda situationen med sina långa ben och puttade undan bollen.

Strax före paus åkte KB på nästa smäll. Christofer Garofalo stämplade en motståndare över vristen, vilket renderade i en grov utvisning.

Sannolikt fick KB-arna en ‘hårtork’ i paus för det lag som kom ut i andra halvlek var betydligt mer på alerten än i den första. Nu var de röda med från start.

Bästa chansen fick Mathias Sundberg som på volley sköt högt över målet efter en hörna. En sådan miss lär han knappast göra om igen, om det ska vara någon tröst…

Fler tillfällen gavs. Turgay Dagdelen fick perfekt träff på en frispark. Bollen gick som en raket förbi muren, men träffade precis på den plats där ribban möter stolpen. Fem centimeter till vänster och ‘Tugge’ hade kunnat vara med i Fotbollskväll.

Men detta var inte KB:s dag och västmanlänningarna redde ut stormen. Nu väntar välbehövlig paus och höstomgången börjar den 31 juli då det blir returmöte i Västerås. Då kommer inte lagkaptenen ‘Jonte’ Partin vara med eftersom han fick sitt andra gula kort för dagen på tilläggstid.

Glad midsommar!

/red

Publik: cirka 40

Laget: Francis Ngono Ndzengue – Gustav Hedberg, Oliver Lee Gilford, Fredrik Arvidsson, Anders Lindskog – Jonatan Partin (K), Magnus Schoultz – Youssef Lahlou (Atilla Engin Köksal, 84:e), Christofer Garofalo, Mathias Sundberg – Turgay Dagdelen