KB – Skiljebo 2-1

kb-andersMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK bröt förlustsviten i lördags via 2-1 mot Skiljebo SK.

KB var i praktiken tvunget att vinna hemma mot Skiljebo för att ha chansen att klara division 2-kontraktet. Och så blev det.
Efter en första halvlek där gästerna dominerade bollinnhavet men där båda lagen skapade chanser tog Karlberg ledningen direkt i andra halvlek.

Sebastian Silva, som gjorde comeback efter två matchers frånvaro, fick en djupledspassning av Jonathan Ederström. Silva bröt in från kanten och spelade in till Christofer Garofalo som stötte in bollen från nära håll.

KB utökade ledningen i minut 62. Anders Lindskog slog en hörna och Sebastian Silva nickade in bollen.

Hemmalaget hade chansen att utöka ledningen men Jonathan Ederströms lobbförsök träffade ribban. Istället fick Skiljebo en livlina när Axel Johansson förvaltade ett friläge och placerade in 2–1 i en 71:a minuten.

Under slutkvarten tryckte Skiljebo på och hade flera lägen att kvittera men Paul Lindqvist storspelade i hemmamålet. KB hade samtidigt möjlighet att stänga matchen, men Jawad Lahlou och Sebastian Silva brände en fet dubbelchans.

KB höll dock ut och bärgade tre viktiga poäng. Strömsberg vann på söndagen över Aspudden/Tellus, vilket betyder att KB sannolikt måste båda sina återstående matcher mot Syrianska och Gamla Upsala för att nå kval.

– Det var oerhört skönt att få vinna och äntligen studsade bollen vår väg, vilket den inte gjort så många gånger i höst. Vi ska se till att göra vårt, sedan får vi se hur långt det räcker, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Någon spelare som utmärkte sig?

– Det var framför allt en laginsats, men Paul Lindqvist svarade för en mycket bra match i målet. Sedan gjorde Sebastian Silva ett mål och en assist och skapade mycket där framme.

Karlbergs BK–Skiljebo SK 2–1 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (48) Christofer Garoafalo (Sebastian Silva), 2–0 (62) Sebastian Silva (Anders Lindskog).
Publik: 70.