KB – Skiljebo SK 5–1

kb-redNyheter, Senior

KB tog tredje raka hemma mot Skiljebo

Karlbergs BK bjöd på målfest på långfredagen, men det dröjde innan målen trillade in. Ett ungt Skiljebo började piggt på ett soligt Stadshagen och tog ledningen redan i femte minuten genom Felix Åkerberg. KB reste sig dock snabbt och Pashang Abdulla hade ett jätteläge kort efteråt men missade friläget. Hemmalaget hade även kunnat få straff när Marcus Kettler gjordes ned i nionde minuten, men istället kom 1–1 när Kettler fick driva bollen helt ostört från halva planen och sköt i bortre hörnet.
KB hade fler lägen, inte minst via flera fasta situationer, men Skiljebo hade halvlekens bästa i slutsekunderna när Felix Åkerberg fick fritt skottläge framför mål men sköt utanför.

SSK började även starkt efter vilan inför 240 åskådare på Stadshagen. Vasse Koyar Salimi testade Viktor Segerström som gjorde en kvalificerad räddning nere vid stolproten. Efter cirka tio minuter tog KB över. I 65:e minuten satte Pashang Abdulla 2–1 efter ett snyggt individuellt nummer. Fem minuter senare kom 3–1 när Kettler stötte in bollen från nära håll. KB öste på, inhopparen Ludvig Brandimarti träffade insidan av stolpen, Kettler var så när att göra 4–1 men gästernas unge målvakt Isac Ullsten Granlund svarade för en fin reflexräddning.
Med cirka sju minuter kvar dundrade Edvin Monemi, en annan inhoppare, ett stenhårt skott i ribban och ned på mållinjen. Returen från nära håll nickades i öppet mål av Abdulla. Den sistnämnde skulle fullborda ett hattrick i 90:e minuten. Efter fenomnalt förarbete av Edvin Monemi serverades Abdulla återigen öppet mål och kunde forcera in 5–1.
– Vi började sömnigt i matchen och hamnade i underläge. Sedan kom vi tillbaka starkt i första halvlek. Starten av andra halvlek är vi inte nöjda med, men sista halvtimmen var vi riktigt starka. Då lade vi i en högre växel och då kändes det farligt varje gång vi gick till anfall, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde återigen anfallarna Pashang Abdulla och Marcus Kettler, men lyfte även fram inhopparna Ludvig Brandimarti och Edvin Monemi.
– Ludde och Edvin gav oss verkligen ny energi i ett läge där matchen stod och vägde. Och det blev avgörande. Ludde var inblandad i 2–1 och hade ett skott i stolpen, Edvin hade två assist, hade en farlig nick och skapade ytterligare något läge.

Karlbergs BK–Skiljebo SK 5–1 (1–1)
Mål: 0–1 (5) Felix Åkerberg, 1–1 (15) Marcus Kettler (Alexander Kärki), 2–1 (65) Pashang Abdulla (Ludvig Brandimarti), 3–1 (71) Marcus Kettler (Pashang Abdulla), 4–1 (83) Pashang Abdulla (Edvin Monemi), 5–1 (90) Pashang Abdulla (Edvin Monemi).
Publik: 240 (på Stadshagens IP).