KB släpper spelare till Superettan

kb-redNyheter, Senior

2016FernandoIglesias1

Fernando Carrillo Iglesias, 25, lämnar Karlbergs BK. Nästa klubbadress blir IK Frej i Superettan.

Målvakten Fernando ”Tito” Carrillo Iglesias kom till KB i somras från Lindome i Göteborg. Även om han satt på bänken bakom Viktor Segerström under hösten var spanjoren ytterst uppskattad på och vid sidan av träningsplanen. Nu får han, mycket tack vare KB:s kontaktnät, chansen att fortsätta karriären i Superettan.
– Han var öppen i ett tidigt skede med att han ville spela högre upp. Vi tipsade Frej om Tito och nu har de valt att signa honom efter ett par veckors provträning, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Även om det kommer i ett sent skede är det jätteroligt att Fernando får den här möjligheten. Han kom till oss i somras och satt på bänken hela hösten. Det var omöjligt för oss att byta keeper då eftersom vi dels höll nollan i fyra-fem matcher i rad, dels att Viktor spelade så otroligt bra. Men Fernando var superprofessionell, tränade stenhårt varje träning, peppade Viktor och var en viktig del i vår uppflyttning. Det är lätt att se att han spelat på högre nivå när man ser hans professionalitet.

Kalle Karlsson tillägger:
– Jag vill samtidigt passa på att hylla målvaktstränaren Roger Svensson. För ett år sedan släppte vi Paul Lindqvist till division 1 och Vasalund efter att han gjort en kanonhöst, nu släpper vi en målvakt till Superettan. Samtidigt har Viktor en mycket stark säsong bakom sig och blev vald till årets spelare. Jag kan inte tänka mig att det går att få så mycket bättre målvaktsträning på den här nivån än under Rogers ledning.

KB:s sportchef Lennart Sandahl säger:
– Det är alltid tråkigt att tappa duktiga spelare. Samtidigt är ingen gladare än oss om våra spelare får chansen att spela elitfotboll. Förhoppningsvis är Tito bara en i raden som tar sig dit via spel i Karlbergs BK.

Läs mer om Fernando Carrillo Iglesias övergång hos Fotbolldirekt.