KB – Södertälje FK 0–2

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK föll i måndagens träningsmöte med Södertälje FK (0–2).

Uppstickarklubben Södertälje FK ramlade ur division 1 norra förra säsongen. Nu tar man ny sats för att ta sig tillbaka till ettan.
Det var gästerna som började bäst på Stadshagen. KB, som återvände från en veckas träningsläger i Turkiet på söndagen, hade svårt att få kontroll på ett fysiskt och tekniskt Södertälje.
Gästerna, med ex-KB-målvakten Francis Ngono mellan stolparna, tog ledningen med 1–0 i den 21:a minuten sedan KB tappat boll på mittfältet. Bara fem minuter senare kom 2–0, efter en ny omställning.
– Vi hade för många enkla misstag i vår uppspelsfas, sedan hamnade vi ofta fel i vårt eget presspel. Det blev lite för enkelt för Södertälje att spela sig ur. Samtidigt är det ingen tvekan om att vi mötte ett bra fotbollslag, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig KB. Man hade högre bolltempo och vann fler närkamper.
Med kvarten kvar jobbade inhopparen André Nader, 17, fram ett friläge till Robiel Mecconen, men denne lyckades inte överlista Francis Ngono. Med fem minuter kvar hade KB ett jätteläge att reducera. Jawad Lahlou slog ett inlägg till Mathias Karelius, men Francis Ngono monsterräddade direktskottet. Jawad Lahlou sprang sig till ett nytt bra läge i slutminuten, men chippade bollen utanför.
– Det var en tuff uppgift att möta Södertälje dagen efter hemresan från Turkiet, samtidigt blev det en bra genomkörare för oss. Det är den här kvaliteten på motstånd som väntar på flera håll i division 2, säger Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Södertälje FK 0–2 (0–2)
Publik: 60 (på Stadshagen).