KB – Sollentuna 1-4

kb-andersMatchreferat - tidigare år, Nyheter KB fotboll, SeniorLeave a Comment

Höstsäsongen har börjat trögt för KB. I lördags blev det 1-4 (1-2) hemma mot Sollentuna och nedre strecket kryper allt närmare.

– Matchen startar i moll för oss, med ett misstag av annars så säkra Francis Ngono Ndzengue i kassen.

Sedan rinner det på med fler individuella misstag, vilket leder till strukturmässiga misstag och 2-0 kommer efter en 20 minuter genom ett friläge som Sollentunas David Gustafsson dräpte hårt över huvudet på Francis och därmed gjorde sitt andra mål för dagen, säger assisterande tränaren Roger Svensson.

– Inte mycket att säga om denna match egentligen. Vi ger oss inte själva en riktigt chans när vi underpresterar på det här viset. Det är inte mycket som funkar, varken offensivt eller defensivt.

– Vi lider självklart utav de skador vi har, men inte på det här viset. Vi har inget tålamod i det offensiva spelet, där bolltapp efter bolltapp skapade lägen för ett väldigt bra Sollentuna.

– Vi ryckte upp oss lite  och lyckades trycka dit en boll genom Christofer Garofalo. Dock så är 1-2 i underkant till Sollentuna och vi får vara glada över att det landade på de siffrorna i halvlek.

Andra halvlek blir något bättre än första, i alla fall den första 20 minuterna. Sollentuna gjorde dock 3-1 genom David igen på ett kanonskott i gaveln och 4-1 genom en magisk frispark i Francis högra kryssribba. Ridå.

– Vi måste nu ta nya tag mot GUSK på bortaplan och se till att den här trenden utav negativitet bryts så fort som möjligt.