KB – Sollentuna FK 1–1

kb-redNyheter, Senior

Sunday Abohwo uppvaktas av Sollentunas försvarare. Lördagens toppmöte slutade 1–1 inför drygt 200 åskådare på Stadshagen.

Karlbergs BK och Sollentuna FK kryssade i lördagens toppmöte på Stadshagen.

Inledningen av matchen var avvaktande från båda lagen. Alexander Kärki fick matchens första heta målchans, men han fick inte träff med högerfoten. Buba Sonko hade gästernas bästa möjlighet, men Viktor Segerström räddade avslutet från nära håll och Michael Jahn lyckades med viss möda få undan returen.
– Vi är inte alls nöjda med vår första halvlek. Första 15-20 minuterna var okej, sedan började vi slarva för mycket. Vi uppträdde spänt och virrigt och det resulterade i en massa enkla bolltapp. Det var knappt någon som nådde upp i normal standard i första, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig KB markant och tog över spelet. Sju minuter efter vilan slog Sebastian Bergenheim ett inlägg som Modou Gassama styrde in med pannan.
– I den perioden spelade vi riktigt bra, så som vi vill spela, tempofyllt och med mycket rörelse.
Sunday Abohwo hade ett par lägen att utöka ledningen, men hans första skott räddades av Sollentunamålvakten Jonas Olsson och det andra täcktes av försvarare.
Sollentuna hade en gyllene möjlighet att kvittera men Chika Ezeh lyckades skjuta utanför från nära håll. Istället kom kvitteringen runt minut 70 när Axel Wiorek dök upp på ett inlägg och stötte in 1–1.
Sista kvarten var jämn. Mathias Karelius hade den bästa chansen för hemmalaget att göra segermålet, men Jonas Olsson klarade med en vass räddning.
– Det är alltid en besvikelse när man tappar en ledning, men oavgjort kändes rättvist. De hade första halvlek, vi hade andra halvlek.
– Det var synd att vi var tvungna att göra två backbyten sista kvarten, vi hade behövt de bytena för att få in all offensiv kraft och kanske kunnat få till en forcering.
Anfallaren Modou Gassama och mittfältaren Sunday Abohwo höjde sig över mängden i hemmalaget.

Karlbergs BK–Sollentuna FK 1–1 (0–0)
Mål: 1–0 (52) Modou Gassama (Sebastian Bergenheim), 1–1 (71) Axel Wiorek.
Publik: 200 (på Stadshagens IP).