KB – Sollentuna FK 2–1

kb-redMatchreferat 2015, Nyheter

Karlbergs BK tog sin andra raka försäsongsseger när Sollentuna FK besegrades med 2-1 på Stadshagens IP.

KB tog tag i taktpinnen direkt, men hade problem i uppbyggnadsfasen som gick alldeles för långsamt. I stället var det division 4-laget Sollentuna som gjorde första målet en kvart in i matchen. En misslyckad rensning landade vid Sollentunafötter och bortalaget tog vara på chansen.
Baklängesmålet blev en väckarklocka för KB som svarade med sin bästa halvtimme hittills den här försäsongen. Med snabbt, kombinationsrikt passningsspel började KB hota Sollentuna i djupled. Frukten av det blev två mål innan paus där nyförvärvet från IK Fyris Alexander Wiklund stod för båda.
I den andra halvleken tappade KB intensiteten i spelet och det märktes att laget för närvarande är inne i en tung träningsperiod. Ströchanser fanns åt båda håll men matchen slutade 2–1 till KB.
Redaktionen fick en pratstund med tvåmålsskytten Alexander Wiklund efter matchen.
Två mål från dina fötter hör kanske inte till vanligheten?
– Haha nej, det gör det verkligen inte. Det första målet är ju egentligen ett inlägg som tar på ett benskydd och bågar sig fint över keepern. Så en hel del flyt där. Det andra målet är ett bra anfall ända nerifrån backlinjen. Vi får med oss farten hela vägen till straffområdet, ”Viggan” (Andreas Vikström) hittar mig fint snett bakåt. Så det var bara att klappa in den. Ett ”Pippo-mål”.
Ni är inne i en period med tung träning. Vad säger du om försäsongen så här långt?
– Försäsongen känns riktigt bra. Gillar variationen på olika typer av pass och det är skönt att det börjar ställas krav. Många ser ut att vara på väg in i fin form. Gillar också att truppen börjar kännas tight, bra surr i omklädningsrummet och skön stämning på planen gör att det känns roligt att ta sig igenom de här månaderna.KB-tränaren Roger Svensson var både nöjd och missnöjd med insatsen. Första delen av första halvlek var svag, andra halvan var det bästa KB presterat hittills under försäsongen. Sedan var större delen av andra halvlek bara att glömma. Roger Svensson plussade för mittbacken/högerbacken Måns Sörensen och inhopparen Ertan Özge, som var med i förarbetet till första målet.

KB hälsar publiken välkommen igen till Stadshagen på lördag. Då väntar division 3-laget Farsta. Avspark 14.00 (fri entré).

KB–Sollentuna FK 2–1 (2–1)
Mål, KB: 1–1 (24) Alexander Wiklund (Ertan Özge), 2–1 (35) Alexander Wiklund (Andreas Vikström).
/red