KB – Sollentuna 4–1

MelkerMatchreferat 2015, Senior0 Comments

oskarsewerin4
Oskar Sewerin var strålande glad efter segern i lördags. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK avslutade våren som vinnare. På lördagen blev det en stark 4–1-seger över Sollentuna United.

KB hade kunnat få börja matchen i uppförsbacke. Redan efter sju-åtta minuters spel tilldömdes gästerna en straff. Men då klev hemmamålvakten Paul Lindqvist fram. Först räddade han strafförsöket, sedan lyckades han – på något sätt – även limma returen. Liggandes!
KB arbetade sig in i matchen och tog istället ledningen i den 17:e minuten när Filip Lagerstedt dök upp vid bortre stolpen på en hörna och tryckte in 1–0.
2–0 var vackert. Ivan Förlin hann först på en andraboll som landade ett par meter utanför straffområdet. Med ett skruvat skott i bortre hörnet var förre KB-målvakten Francis Ngono Ndzengue överlistad.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Sebastian Silva nickade in Ivan Förlins frispark till 3–0. Bollen studsade KB:s väg för en gångs skull, men den som trodde att det skulle bli en enkel resa mot tre poäng hade fel.
Sollentuna reducerade i den 57:e minuten och i den 67:e minuten ådrog sig Christofer Garofalo sitt andra gula kort.
Ändå lyckades KB göra 4–1 fyra minuter senare efter en mönsteranfall där Jawad Lahlou serverade inhopparen Mohcine Tichout ett friläge där han kallt rullade in bollen i mål.
Sollentuna tryckte på och skapade ett par vassa chanser till reducering, men man kom inte närmare trots att KB reducerades till nio man när Alexander Öhman fick sin andra varning i 81:a minuten.
KB vann och klättrade, åtminstone tillfälligt, över kvalstrecket.
Segern var en laginsats där alla spelare gjorde ett stort arbete. Försvararen Oskar Sewerin och målvakten Paul Lindqvist höjde sig över mängden.

Karlbergs BK–Sollentuna United 4–1 (2–0)
Mål, KB: 1–0 (17) Filip Lagerstedt (Alexander Öhman), 2–0 (31) Ivan Förlin, 3–0 (47) Sebastian Silva (Ivan Förlin), 4–1 (71) Mohcine Tichout (Jawad Lahlou).
Utvisningar, KB: Christofer Garofalo (67, två gula kort), Alexander Öhman (81, två gula kort).
Publik: 85.

BILDER FRÅN MATCHEN
Foto: Anders Jansson

edwinekholm8
Edwin Ekholm.

mohcinetichout6
Mohcine Tichout får en klapp på axeln från KB-tränaren Richard Karlsson.

paullindqvist4
Paul Lindqvist gjorde en bra match mellan stolparna.

sebastiansilva7
Sebastian Silva i närkamp med en Sollentunaspelare.

jan-erikandersson3
”Mr KB”, Jan-Erik Andersson, var förstås på plats på Stadshagen.

lagbild1