KB-spelare flyttar utomlands: ”Det öppnar upp platser”

RedaktionenNyheter, Senior

Efter en stark vårsäsong – med en lite sämre avslutning – tar andraplacerade Karlbergs BK nya tag efter semestern. Inför höstsäsongen i division 2 står det klart att fyra spelare lämnar klubben på grund av collegespel och utlandsflytt.

Målvakten Edvin Holst och mittbacken Daniel Johnsson anslöt till Karlbergs BK inför säsongen från Djurgårdens U19.

Inför hösten har båda spelarna kommit in på college i USA och valt att ta chansen till att få sin utbildning finansierad genom idrottsstipendier.

Mittfältaren William Garcia (en match i vår), som tyvärr varit skadad större delen av våren, har valt att ta en paus från fotbollen och flytta till Spanien medan anfallaren Elias Hellgren Villegas återvänder till collegespel precis som planerat då han anslöt till KB i våras.

– Fyra spelare ut gör att det öppnas upp platser i truppen att fylla inför hösten. Förhoppningsvis kan vi hitta ett par spännande namn som kommer stärka laget, säger sportchefen Lennart Sandahl.

Sedan tidigare är yttermittfältaren André Nader klar för en comeback i KB efter en och en halv säsong i division 1-klubben Oskarshamn.

Karlbergs BK önskar spelarna som lämnar stort lycka till i sina fortsatta karriärer.