KB S/R – Sollentuna 0-2

kb-andersMatchreferat - tidigare år, SeniorLeave a Comment

KB:s reserver (läs: avbytare i a-lag och juniorer) spelade på måndagskvällen hemma mot Sollentuna som leder S/R1-serien. Samtidigt fungerade matchen som ett litet generalrep inför onsdagens match i svenska cupen mot IK Sirius.

Vi ställde några frågor till tränare Roger Svensson efter matchen. Ni mötte serieledarna ikväll.

Hur gick det?

– Vi torskade med 2-0 men vi gör en helt okej match. Många juniorer med från start och på bänken som gör godkända insatser.

Vad är egentligen S/R och vad betyder den för er?

– S/R är ju den högsta reservlagsserien i Stockholmsregionen, där lag i division 2 och 3 luftar sina bänkar och där yngre talanger i föreningarna får en chans att visa upp och utveckla sitt fotbollsspel. Rent resultatmässigt betyder det egentligen inget speciellt, utan vi ser det som en bro mellan två världar, junior- och seniorfotbollen.

Våra killar ur A-truppen får en chans att visa upp sig för oss i ledarstaben via en matchsituation och så får våra juniorer chansen att göra det samma.

Det finns ett par guldkorn som vi verkligen vill utveckla och ha i träning med A-truppen å det snaraste.

På onsdag får KB möta Sirius i cupen. Vilken betydelse har den matchen för laget?

– Den matchen betyder mycket. Man märker att gruppen har taggat till sig lite och att det kittlar lite i benen på många. Vi har allt att vinna i denna match, så vi har snackat ihop oss om att göra det absolut bästa vi kan. Det ger oss en extra krydda i vardagen och ger os lite mer energi så här i slutet på vårsäsongen.

Du har tidigare sagt att ni känner Sirius väl. Vad ska vi titta på?

– Vi känner till Sirius ganska väl, och Mikkel speciellt, då mycket ur Sirius ledarstab är gamla lagkamrater till honom. Det är ett lag som leder division 1 norra med ganska markant marginal och spelar ett spel som är väldigt vägvinnande.

Ni skall titta på deras organisation försvarsmässigt, där de inte bjuder på många metrar till motståndarna. Samtidigt som ni bör notera deras bollskicklighet i trånga situationer, där de spelar sig ut ur dem med väldig skärpa och organisation.

Nu vet vi ju inte riktigt vad för lag Sirius kommer med då de är lika hårt matchade denna vecka precis som vi är och lika drabbade av skador. Men kommer de med fullt lag så håll ett speciellt öga på den centrala mittfältaren Johan Arneng. En personlig favorit till mig, som inte sätter många fötter fel under 90 minuter.

Hur är läget i laget? Skador och avstängningar?

– Skador och sjukdomar lider vi av precis som alla andra just nu, där långtidsskadorna på Ludde, Henrik och Altman är tråkigast. Sedan har vi i veckan tappat Marcus Bargholtz till ett nytt jobb i Örebro, vilket inte var roligt alls. Annars skall vi vara ”fit for fight” och vi ser fram emot chansen att visa upp vad vi kan på onsdag mot ett starkt Sirius.

Tack Roger och lycka till på lördag!

/red