KB – Sundbybergs IK 0–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK och Sundbybergs IK delade på poängen i lördagens division 2-möte på Stadshagen.

Karlberg började lovande första fem minuterna, men övertaget kom av sig när Sundbyberg nickade en frispark i stolpen i sjätte minuten. KB förde spelet, men Sundbyberg fick en gyllene möjlighet att ta ledningen när Armin Iranpak föll i duell med Viktor Segerström. Daniel Badjelan prickade dock stolpens utsida från elvameterspunkten.
Efter straffmissen var det KB som skapade de heta lägena. Alexander Kärki sköt tätt över från nära håll. Med tio minuter kvar hade Kärki nästa chans när han dribblade en försvarare, men Kjell Jönsson i Sundbybergsmålet svarade för en svettig benparad. Jönsson svarade för en ännu vassare räddning minuten före paus när Sean Sabetkars skott täcktes av försvarare och Jönsson liggandes (!) lyckades rädda Alexander Kärkis returförsök.
– Spelmässigt gör vi ingen bra halvlek. Vi får inte någon rytm i spelet, men vi skapade fyra-fem chanser och borde ha gjort ett eller ett par mål. Straffen var rätt dömd vad jag kunde se, men det var alldeles för billig att bjuda på den från vår sida. Lojt försvarsspel och det var signifikativt för vår första halvlek, vi var inte riktigt på tå, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek höjde sig KB. Hemmalaget dominerade spelmässigt och började skapa chanser. Sundbyberg med sin fembackslinje sjönk djupare och djupare. Men 37-årige Kjell Jönsson var omutlig mellan stolparna. Adam Westin, Keivan Keshavarz, Mathias Karelius och Sunday Abohwo hade alla gedigna försök – men Jönsson stod i vägen. I den 89:e minuten var målvakten chanslös, men då träffade Modou Gassamas nick ribbans undersida, studsade ned på mållinjen och ut.
– Det var frustrerande att vi inte fick dit den, det var en sån dag när bollen inte ville in. ”Sumpan” var inte ofarligt heller och hade ju en vass möjlighet med Armins (Iranpak) lobbförsök som Viktor räddade. När man bränner chanser på löpande band är det ofta motståndarlaget petar dit en boll så det var iallafall skönt att inte förlora en sån här match, vilket vi gjorde i våras mot Syrianska, säger Kalle Karlsson.
Han berömde Sunday Abohwo, som skapade mycket, och inhopparen Adam Westin.

Karlbergs BK–Sundbybergs IK 0–0
Publik: 150 (på Stadshagens IP).