KB – Sundbybergs IK 1–3

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK förlorade hemma mot Sundbybergs IK på onsdagen. Trots spelmässig dominans i första halvlek blev det förlust med 1–3.

KB fick en jobbig start i matchen. Ett skickligt Sundbyberg tog taktpinnen och fick 0–1 till skänks sedan KB-målvakten Viktor Segerström tappat bollen utanför eget straffområde.
KB reste sig och tog över spelet. Hemmalaget bjöd på fin passningsfotboll och började skapa chanser. Tor Ranniste hade ett par skott, varav ett tvingade duktige bortamålvakten Kjell Jönsson till en svettig parad. I slutet av halvleken kom kvitteringen. KB rullade upp ett anfall, bollen hittade fram till Andreas Vikström vars inlägg styrdes i mål via en Sundbybergsspelare.

I andra halvlek tappade KB initiativet. Sundbyberg bestämde rytmen och hemmalaget hade svårt att få till samma flyt i passningsspelet. Mathias Karelius (bilden) fick en bra möjlighet att ge KB ledningen då han serverades av Richie Ntirugelegwa, men Karelius nådde bara fram med en tå och avslutet gick rakt på målvakten. Istället kom 1–2 i den 65:e minuten efter ett ödesdigert bolltapp på mittplan och en snabb omställning. Bara sex minuter senare kom 1–3 sedan en frispark från långt håll fått rinna rakt igenom och returen slås in från nära håll.
KB gjorde tappra försök att få till en reducering. Inhopparen Iljas Ahmedov styrde en boll precis utanför från nära håll minuten efter 1–3. En trippelchans där David Lividikos nick fantomräddades av Kjell Jönsson och Ertan Özge träffade underkanten av ribban avslutades med att sista försöket gick strax över ribban. Närmare än så är svårt att komma.
– Vi gör en bra första halvlek. I andra är det som om energin mattas och vi klarar inte av att styra spelet på samma sätt. Tyvärr släpper vi in billiga mål igen och det blir kostsamt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som plussade för Richard Ntirugelegwas och Ertan Özges insatser i första halvlek.
14 poäng på våren är inte vad ni har tänkt er?
– Nej, vi är inte nöjda med det utfallet. Spelmässigt har vi dominerat alla matcher utom två, men första åtta matcherna hade vi fasligt svårt att göra mål. Sista tre matcherna har vi istället haft problem med försvarsspelet. Vi har förlorat ett par-tre matcher som vi absolut inte borde ha förlorat och kryssat två matcher vi absolut borde ha vunnit. Senaste två veckorna har vi truppmässigt gått på knäna, många har haft skador och skavanker, ett par har varit bortresta och så vidare. Uppehållet är efterlängtat, det hade varit bättre om det kommit för tre veckor sedan.

Första matchen efter uppehållet för KB:s del spelas borta mot Täby FK onsdagen den 29 juli.

Karlbergs BK–Sundbybergs IK 1–3 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (42) Andreas Vikström (Richard Ntirugelegwa).
Publik: 75.