KB – Sundbybergs IK 2–1

kb-redNyheter, Senior

Tionde raka segern säkrades mot Sundbyberg

Karlberg lyckades knipa åt sig den tionde raka segern i division 2-fotbollen, men det blev onödigt spännande hemma mot Sundbybergs IK.
Efter två stora nederlag (1–5 mot Enköpings SK och 2–7 mot Täby FK) hade Sundbyberg vaskat om på tränarbänken och det märktes att rockaden gett omedelbar effekt. Ett heltänt, revanschsuget Sundbyberg startade matchen med mycket energi och hårt jobb i försvarsspelet. De grönklädda hade matchens första chans med en frispark i bra läge som ex-KB-spelaren Christoffer Redenstrand sköt i muren. KB fick en jättemöjlighet i elfte minuten men Axel Wiorek lyckades styra bollen över från nära håll. Hemmalaget höjde sig efter halvtimmen och Pashang Abdulla prickade ribban i minut 29 innan han hittade rätt. Framspelad av Marcus Kettler fick Abdulla drömträff i 36:e minuten och bollen satt otagbart i första krysset bakom Dejan Vitkovic. Med två minuter kvar till paus kom 2–0 av Herman Magnusson som skruvade en frispark snyggt intill stolpen.

I andra halvlek hade KB ett par lägen att sätta 3–0 men istället kom en reducering i minut 72 när Christoffer Redenstrand slog ett finfint inlägg som landade på pannan på Jonathan Flensborg som nickade in bollen bakom Viktor Segerström. Sumpan tryckte på för en kvittering men kom inte närmare än någon halvchans och ett par fasta situationer sista tio minuter.
– Vi är inte nöjda med vår insats idag, vi kändes trötta och det är väl naturligt med det täta matchandet. Vi hade en bra kvart före paus där vi först har en boll i ribban och sedan gör båda våra mål. Då tycker jag att vi flyttar bollen med tempo. Annars var det slätstruket, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– Jag vill samtidigt passa på att ge en eloge till Sundbybergs uppryckning. De kom från två riktigt svaga insatser, men nu såg samma gäng verkligen ut som ett nytt lag. Visar de samma vilja framöver kommer de att ta många fler poäng.

Båda ex-KB-spelarna Christoffer Redenstrand och Jawad Lahlou tillhörde gästernas bästa spelare (Nicholas Hillgren, den tredje ex-KB-spelaren, har precis återkommit från sjukdom och satt på bänken). Hos KB klarade sig Axel Wiorek och Marcus Kettler undan med godkänt, övriga kan bättre.

Karlbergs BK–Sundbybergs IK 2–1 (2–0)
Mål: 1–0 (36) Pashang Abdulla (Marcus Kettler), 2–0 (43) Herman Magnusson, 2–1 (72) Jonathan Flensborg (Christoffer Redenstrand).
Publik: 200 (på Stadshagens IP).