KB – Syrianska IF 1–3

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK föll i lördags hemma mot Syrianska IF (1–3).

KB dominerade matchen från start och hade bra möjligheter att göra första målet. Bland annat missade Ivan Förlin ett jätteläge i den 13:e minuten. Istället tog Syrianska ledningen med 0–1 efter en tilltrasslad hörnsituation i den 20:e minuten. KB reste sig och spelade bra och tryckte ned gästerna. Fyra minuter före paus resulterade det när Keivan Keshavarz sköt in 1–1.

Andra halvlek hade knappt börjat när Syrianska gjorde 1–2 (misstänkt offside). Bara minuter senare kom 1–3. Syrianska drabbades sedan av en utvisning då Josef Akpinar slog i väg bollen efter en avblåsning och fick sitt andra gula kort. Men istället för att utnyttja det numerära överläget blev KB sämre i spel 11 mot 10. Laget skapade visserligen en rad chanser, men man lyckades inte få in någon kvittering.
– Syrianska var missnöjda med utvisningen, men kontentan blev att de spelmässigt gynnades av att vara tio man. Då kunde de fokusera helt på försvarsspelet och det gjorde de väldigt bra.
– Sett till hur andra halvlek utvecklade sig så var vi inte värda några poäng. I första halvlek spelade vi bra stundtals och borde ha lett med ett par bollar. Men tyvärr missar vi för många lägen. Efter paus fick vi en mardrömsstart och vi reste oss inte efter den, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde mittfältaren Robiel Mecconen för dennes första halvlek.

Karlbergs BK–Syrianska IF 1–3 (1–1)
Mål, KB: 1–1 (41) Keivan Keshavarz (Modou Gassama).
Publik: 100 (på Stadshagens IP).