KB – Täby FK 0–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK förlorade hemmamötet med Täby FK på lördagen (0–1) efter att ha drabbats av två utvisningar.

Foto: Anders Jansson

Karlberg dominerade spelet första halvtimmen. Även om Täby FK hade halvlekens farligaste läge – en slumpchans efter att bollen träffat i ryggen på Sean Sabetkar och friställt bortalagets anfallare – var det stundtals en fröjd att se KB rulla upp gästerna.
Utvisningen där Måns Sörensen drog på sig sitt andra gula kort i den 33:e minuten, förändrade förutsättningarna, men inte så mycket spelmässigt. KB ägde fortfarande bollen medan Täby satsade på ströattacker och fasta situationer.
I andra halvlek var spelet jämnt och rätt chansfattigt. Med kvarten kvar fick KB:s mittfältare Keivan Keshavarz sitt andra gula kort och därmed var hemmalaget reducerat till nio spelare. De röda stred frenetiskt och faktum är att laget under slutminuterna skapade de bästa lägena. Iljas Ahmedov sprang sig till ett friläge men Täbys målvakt svarade för en kvalificerad räddning. Med två minuter kvar dribblade sig inhopparen Christofer Garofalo fram och avslutade från nära håll ur snäv vinkel – målvakten räddade igen. Istället stack Täby upp i den 90:e minuten, ett inlägg studsade på Garofalo och gick i en hög båge och William Mårdberg dök upp och nickade in 0–1.
– Det var en riktigt bitter förlust. När vi åker på andra utvisningen så anade man att det blir tufft att stå emot sista kvarten, men som matchen utvecklade sig, med de jättechanserna vi skapade sista fem minuterna kändes det grymt orättvist. Det finns en del positiva bitar vi kan ta med oss, samtidigt faller vi på grund av oss själva och de ödesdigra korten vi drar på oss. Där måste vi skärpa oss, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Täby FK 0–1 (0–0)
Publik: 100.

/red