KB – Täby FK 2–1

kb-redNyheter, Senior

Segern satt långt inne mot Täby FK

Karlbergs BK fortsatte segersviten i division 2 norra Svealand. Men det satt hårt inne mot Täby FK. Första halvlek var seg från hemmalaget. Visserligen hade Marcus Kettler en vass chans tidigt i matchen med en farlig styrning som Täbymålvakten Jonatan Åsén reflexräddade, men KB fick aldrig igång sitt spel. Täby inledde piggt och hade ett skott som gick en halvmeter utanför Viktor Segerströms stolpe, annars var det mest halvchanser från gästerna. KB hade ytterligare ett läge när Pashang Abdulla sköt tätt utanför bortre stolpen.
– Första halvlek är vår sämsta hittills i serien. Vi tog för få initiativ och vi gjorde inte det vi ska göra, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek ryckte KB upp sig och tog tag i matchen. Pashang Abdulla fick det första läget efter en frisparksretur men Åsén gjorde en fin parad. Täbys bästa läge hade Hugo Näslund som blev fri ur snäv vinkel men sköt utanför.
Med knappa tjugo minuter kvar rullade KB upp ett fint anfall där inhopparen Ludvig Brandimarti serverade Pashang Abdulla ett jätteläge – men anfallaren sköt rakt på Åsén från nära håll. Tio sekunder senare kom bollen in i straffområdet igen och då nådde Axel Wiorek högst i duellen och nickade in 1–0, hans första seriemål i KB-tröjan.

Täby försökte flytta fram, men det blev mest långa bollar som KB-försvaret enkelt tog hand om. Med fem minuter kvar av ordinarie tid föll Marcus Kettler i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Pashang Abdulla placerade in 2–0. KB skaffade sig fler möjligheter att öka på. Marcus Kettler fick sedan ett friläge men avslutet gick utanför. Oskar Sewerin forcerade in 3–0 men domaren blåste för frispark till Täby. Istället kom en reducering till 2–1 i sista tilläggsminuten när Viktor Segerström tappade ett skott där William Prtic högg på returen.
– Det var ingen bra insats. Första halvlek tror jag inte någon spelare hos oss är nöjd med sin prestation. Det var både för dålig energi och för dålig kvalitet. Vi visste att Täby är ett lurigt lag som skulle hota genom en tidig långboll mot sin snabbe forward (Daniel) Sterner. Där låg utmaningen defensivt och den skötte vi väl okej för det mesta i första halvlek. Men vi måste klara av att göra mer när vi själva har bollen och inte ta så många felbeslut som vi gjorde i första. Samtidigt är det starkt att vinna när man inte når upp i nivå. I andra skedde en liten uppryckning och det var iallafall positivt, säger Kalle Karlsson.

Nästa match spelas redan på onsdag i Stockholm Cup då KB spelar kvartsfinal mot division 5-laget Skogås/Trångsunds FF. Matchen spelas på Nytorps Mosse IP, avspark 20.00.

Karlbergs BK–Täby FK 2–1 (0–0)
Mål: 1–0 (73) Axel WIorek (Marcus Kettler), 2–0 (85) Pashang Abdulla (straff), 2–1 (93) William Prtic.
Publik: 230 (på Stadshagens IP).

Foto: Anders Jansson