KB – Täby FK 7–3

kb-redNyheter, Senior

Mittfältaren Jonas Crona gjorde mål för andra matchen i rad. Foto: Anders Jansson

Karlbergs BK besegrade Täby FK i söndagens träningsmöte med 7–3 på Stadshagen.

Täby FK var brandskattat på folk inför matchen medan KB kom till spel med två elvor. Ändå var det Täby som var piggast från start. Gästerna satte hög press och tog ledningen redan i femte minuten efter en hörna.
KB reste sig efter den svaga inledningen. När division 2-laget höjde tempot fick Täby svårt att hänga med och en halvtimme senare stod det 5–1. Då hade Mathias Karelius gjort tre mål, Jonas Crona ett och David Lividikos ett. Sista tio minuterna före paus sjönk kvaliteten igen.
– Vi började sömnigt och var inte alls på tå. Sedan skärpte vi till oss och det fanns perioder i mitten av första halvlek där vi spelade riktigt bra fotboll, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Sex-sju minuter in på andra halvlek ökade Robiel Mecconen på till 6–1, fint framspelad av Alexander Kärki. Med kvarten kvar, när KB bytt ut nästan hela elvan, reducerade Täby till 6–2 mot ett alltför givmilt hemmaförsvar. Knappa minuten senare kom 6–3 efter nytt slarv.
Tre minuter senare satte Andreas Vikström 7–3 efter assist från Adam Westin.
– Det fanns sekvenser där vi spelade riktigt bra, framför allt i första halvlek. Sedan fanns det också perioder där vi slappnade av och felprocenten blev väl hög, säger KB-tränaren Kalle Karlsson, som berömde trion Mathias Karelius, Alexander Kärki och Jonas Crona.

Karlbergs BK–Täby FK 7–3 (5–1)
Mål, KB: 1–1 (15) Mathias Karelius (Alexander Kärki), 2–1 (20) Jonas Crona (Mathias Karelius), 3–1 (22) Mathias Karelius (Emrah Yildirim), 4–1 (29) Mathias Karelius (Ivan Förlin), 5–1 (34) David Lividikos (Mathias Karelius), 6–1 (50) Robiel Mecconen (Alexander Kärki), 7–3 (79) Andreas Vikström (Adam Westin).
Publik: 20 (på Stadshagen).