KB tappade mot Norrtälje: ”Vi lär oss av det”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Det såg länge ut att bli tre poäng för Karlbergs BK hemma mot Norrtälje. Men i andra halvlek tappade KB spelet och ”vargarna” fick med sig en poäng (2-2).
– Vi visste att det skulle bli en svår match, säger huvudtränare Pierre Gallo.

KB kom ut med mycket energi mot bottenlaget Norrtälje och det kändes som att ledningsmålet hängde i luften. Som en blixt från klar himmel kom i stället 0-1 i baken, när en passning ändrade riktning på en KB-försvarare och friställde Norrtäljes David Seger.

Hemmalaget vred upp tempot per omgående och i den 24:e minuten hittade Roman Tello fram med ett inlägg till Alenga Masimango. Han gjorde inget misstag på den bortre stolpen och kvitterade med sitt första seriemål för KB sedan flytten från Hammarby.

Bara minuten innan halvtidspausen skulle KB ta ledningen. Christopher Redenstrand slog en väld avvägd hörna som Sitapha Ndure nådde högst på. Bollen seglade snyggt in i det första krysset. Efter pausen hade KB flera lägen att avgöra matchen, men kvaliteten i den sista tredje delen fanns inte där. I stället växte BKV in i matchen och kvitterade rättvist i den 71:a minuten, sedan KB tappat sitt övertag. Avslutningen blev tämligen chansfattig och när domaren Youssef Suhel blåste av fick båda lagen en poäng vardera.

KB:s tränare Pierre Gallo kommenterar matchen så här.

2-2 mot Norrtälje. Tankar om matchen?
– Vi visste att det skulle bli en svår match, Norrtälje är ett lag som tagit poäng mot samtliga topplag. Pga diverse orsaker fick vi förändra inför matchen men killarna gör det bra i stora delar, framförallt första halvlek, men under vissa perioder i andra halvlek hamnar vi i scenarion som inte tillfredsställer oss.

– Laget har diskuterat det och vi lär oss av det, handlar främst om att komma till avslut, inte spela på första löpning eller passa närmsta spelare. Vi har åtskilliga möjligheter i och runt deras straffområde under andra halvlek som resulterar i bolltapp och omställning för Norrtälje, där behöver vi bli bättre. Sista delen av matchen är det två väldigt långa lag med en vidöppen matchbild.

Till lördagens match mot IFK Lidingö (avspark 16.00 på Lidingövallen) får KB åtminstone tillbaka två spelare, Sebastian Bichler Bergenhem och Carlos Quintero Russo, från avstängningar.

Vad måste vi förbättra till matchen mot Lidingö?
– Noggrannheten samt förmågan att värdera måste upp inför matchen mot Lidingö. Killarna är införstådda med följdproblematiken som uppstår om man själv står för felaktiga beslut för ofta under en kort period. Nu blickar vi framåt mot en jäkla utmaning resterande del av vårsäsongen där Lidingö är första hindret.

/red