KB tog tredje raka segern: ”Utför spelidén på ett strålande sätt”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Karlbergs BK gav aldrig Strömsberg någon chans under torsdagen. Slutsiffrorna skrevs till klara 3-0 efter mål av Modou Gassama, Alexander Kärki och André Nader. Det var lagets tredje raka nolla och seger. Nu ligger KB på tredjeplats i tabellen inför bortamötet mot seriefyran Karlslund på söndag.

KB:s huvudtränare Pierre Gallo var väldigt nöjd med trepoängaren på Stadshagen, där Modou Gassama spräckte nollan efter dryga halvtimmen efter klar KB-dominans. I andra halvlek sköt Alexander Kärki in 2-0 och 18-årige André Nader punkterade tillställningen med ett läckert lobbmål för 3-0.

Vad säger du om insatsen mot Strömsberg?
– Bra prestation, killarna utför spelidén på ett strålande sätt. Tekniskt och taktiskt är vi i långa stunder högoktaniga. Vi har även pratat om noggrannhet samt en förståelse för vad vi vill göra eller bör göra i den ”här” specifika situationen, årsbästa mot Strömsberg.

Tredje raka segern, trea i tabellen och tredje raka nollan. Är du nöjd med lagets utveckling?
– Klart man är nöjd och belåten men det handlar hela tiden om progression, vi ska glädjas en stund för att sedan fokusera på Karlslund. Ödmjukhet inför varje motståndare är också en nyckelfaktor.

Hur går tankarna inför Karlslund på bortaplan nu på söndag?
– Seriens bästa hemmalag så det kommer bli en utmaning. Nu ska vi scouta dem men vi utgår från från vår verksamhet och strävar efter att komma upp i nivå. Tredje matchen på åtta dagar, en tuff belastning för spelarna.

Matchen börjar 16.00 på Karlslund Arena. Ingen KB-rapportering på plats utan vi rekommenderar er att följa motståndarnas rapportering på twitter här.

/red