KB-trio nominerad i tävlingen årets spelare i div 2

kb-redNyheter, Senior

En trio från Karlbergs BK har nominerats i Unibets tävling där årets bästa spelare i division 2 utses.

För fjortonde året i rad utser Unibet årets bästa spelare i division 2-fotbollen. Bakom nomineringar står lokala fotbollsjournalister, bloggare, föreningar och tränare som alla fått föreslå och rangordna sina tre bästa i varje position.
Nu har rösterna räknats samman och det står klart att Karlbergs BK har tre nomineringar division 2 norra Svealand.
Det är Sean Sabetkar som finns med bland tre namn i kategorin ”bäste back”, Mathias Karelius som nominerats som ”bäste mittfältare” och Modou Gassama som konkurrerar om att bli vald till ”bäste anfallare” i division 2 norra Svealand.
– Det är jätteroligt att våra spelare uppmärksammas, konstaterar KB-tränaren Kalle Karlsson.
I nästa steg utses säsongens bäste målvakt, back, mittfältare och anfallare i respektive serie. Slutvinnarna på varje position tävlar om att bli utsedd till Sveriges bästa spelare i division 2 senare i oktober.
Förutom äran vinner bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare 15 000 kronor vardera, där 10 000 kronor går till föreningen och 5 000 kronor till spelaren.

De nominerade spelarna i division 2 norra Svealand:

Bästa målvakt:
Anton Hermansson, BKV Norrtälje, Kjell Jönsson, Sundbyberg IK, Jonas Olsson, Sollentuna FK.

Bästa back:
Carl Klinton, Skiljebo SK, Viktor Eriksson, Sollentuna FK, Sean Sabetkar, Karlbergs BK.

Bästa mittfältare:
Emil Skogh, BKV Norrtälje, Mathias Karelius Karlbergs BK, Robert Mambo Mumba, FC Gute.

Bästa anfallare:
Andreas Bellander, Norrtälje BKV, Mikael Thorstensson, Sollentuna FK, Modou Gassama, Karlbergs BK.