KB U-19 – Skogås / Trångsund 2-0

kb-pelleMatchreferat 2016, Nyheter KB fotboll

Förra veckans seger mot Hammarby FF följdes upp med ännu en seger i P18-19 och just nu toppar vi tabellen. Läs hela matchreferatet från coach Per.

Efter förra veckans sköna vinst mot Hammarby (2-1) var det dags igen för match, denna söndag mot Skogås/Trångsund. Efter vårmötet borta visste vi på förhand ungefär vilket motstånd vi skulle komma att ställas mot. Ett hårt arbetande Skogås som spelar direkt och inte ger bort något gratis. På förhand hade vi lite osäkerhet kring vilka som var friska och tillgängliga pga förkylningar i truppen under veckan. Vi ändrade från förra matchens 4-1-4-1 till ett 4-4-2 där tanken var att vi skulle sätta hög press på Skogås backlinje för att snabbt kunna återerövra bollen och undvika att hamna i duellspel med motståndarna. Första halvlek är vi lyckosamma med vårt presspel då Skogås inte får en lugn stund med bollen. I våra höga utgångspositioner vinner vi bollen och kan dels rulla runt och vända på spelet samt att vi hittar en del fina kombinationer i vårt anfallsspel och skapar en hel del måIchanser. I mitten av halvleken skapar vi matchens bästa chans där nog alla vi på bänken hade börjat jubla för mål. Itte och Dauda kombinerar fint på vänsterkanten och Dauda avslutar på bortre hörnet. Tyvärr går bollen i insidan stolpen och på returen ska Tom som följt med i anfallet bara smälla in bollen men missar oturligt. Resultatet 0-0 står sig halvleken ut. Skogås har knappt tillåtits etablera ett enda organiserat anfall och vi var nog lika missnöjda som Skogås var nöjda.

I halvtid prata vi om att höja bolltempot ytterligare för att få förflyttningar på Skogås och att hota mer i djupled. Andra halvlek startar som den första där vi med ett vårdat passningsspel och aggressiv press kontrollerar matchen. Petter vinner mycket boll på mitten och Einar visar sin fina blick för spelet med många bra passningar. Det ska dröja en kvart in i andra halvlek innan vi äntligen får hål på Skogås. Dauda vänder bort sin försvarare och placerar in ledningsmålet. Efter målet blir Skogås frustrerade och börjar dra på sig gula kort som sedermera leder till 2 (!) röda kort. Med 10 minuter kvar blir Itte efter en fin djupledslöpning nerdragen helt fri i straffområdet och domaren blåser en solklar straff. Chris som är tillbaka som straffskytt placerar kyligt in boll nummer 2. Innan avblåsning hinner vi göra ett offsidemål och Itte prickar ribban med ett distansskott. Matchen avslutas med lite tråkiga scener då frustrerade Skogås spelare försöker provocera oss men vi håller oss kalla och det lugnar till slut ner sig. Som tränare är det bara att lyfta på hatten för dagens och kanske säsongens bäst spelmässiga insats. Vi följer vår matchplan till 100% och kryddar detta med ett passningsspel som är ett steg upp från tidigare matcher. Alla i truppen fick speltid vilket är kul, Mattias från U17 fick göra debut i U19. Stor eloge till er spelare för dagens prestation och härliga 3 poäng!

KB-Skogås/Trångsund 2-0 (0-0)

Mål: 1–0 Dauda Kamara 2-0 Christian Lundin
Publik: 30 (på Stadshagens IP).

/red