KB – Uppsala-Kurd FK 4–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK vann enkelt hemma mot Uppsala-Kurd på söndagen i division 3 östra Svealand.

KB dominerade första halvleken stort, men det skulle dröja innan man fick hål på de defensivspelande gästerna.
Domartrion tog ett märkligt beslut i mitten av halvleken. Huvuddomaren Wictor Nordström blåste straff när KB:s Jawad Lahlou fick en tackling i en löpduell ned mot kortlinjen. Alla spelare ställde upp för straff (även om Uppsala inledningsvis protesterade en del), men efter en stunds förvirring kom domartrion på att det inte alls skulle vara straff utan inspark.
KB reste sig efter kaoset och efter en tilltrasslad hörnsituation lyckades David Lividikos peta in 1–0 i den 38:e minuten. Precis före paus satte David Lividikos 2–0. Moudou Gassama arbetade fram chansen med en fin lyftning över backlinjen, sedan snodde Lividikos bollen framför Uppsalas Abel Tesfai och avslutade behärskat.

I andra halvlek spelade Karlberg kontrollerat. Mathias Karelius dunkade dit 3–0 i nättaket sju minuter in på halvleken och resten blev en ensidig historia där KB kunde – och borde – ha gjort fler mål. Moudou Gassama, Emrah Yildirim, David Lividikos, Mathias Karelius och Ertan Özge hade alla fina möjligheter att öka på siffrorna.
Keivan Keshavarz (bilden) pangade dit 4–0 med ett distansskott med tjugo minuter kvar.
– I första halvlek spelade vi lovande fram till sista tredjedelen där vi inte var tillräckligt distinkta med den sista passningen. Men efter 1–0 kunde vi spela ut och då såg det riktigt bra ut stundtals, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Någon spelare som förtjänar extra beröm?
– Vi släppte inte till många chanser så backlinjen agerade mestadels säkert. David gör två mål vilket är positivt, tycker även att Filip (Mårtensson) och Keivan var framträdande i den här matchen och satte rytmen i spelet.

Nästa match spelas på lördag då KB möter IFK Österåker på bortaplan.

Karlbergs BK–Uppsala-Kurd FK 4–0 (2–0)
Mål: 1–0 (38) David Lividikos, 2–0 (45) David Lividikos, 3–0 (52) Mathias Karelius, 4–0 (71) Keivan Keshavarz (Ertugrul Özge).
Publik: 90.