KB – Valbo FF 2–1

kb-redNyheter, Senior

Karlberg tog viktig seger mot Valbo

KB tog tag i spelet direkt och Edvin Monemi hade ett skott som räddades till hörna redan i första minuten. Hemmalaget hade ett rejält grepp om spelet och parkerade på offensiv planhalva, dock utan att få hål på Tobias Wennergrund. Därför var det ologiskt när Valbo tog ledningen med 0–1 i minut 37 genom ett finfint avslut av Anton Lindbom som skruvade in bollen i bortre krysset.
På grund av en tidig skada i Valbo var det flera minuters tillägg och i halvlekens sista sekunder kunde Pashang Abdulla nicka in 1–1 på Felix Winters fina inlägg.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att trycka på. Pashang Abdulla fick chansen från straffpunkten i minut 60 men då räddade Tobias Wennergrund. En kvart senare fick Abdulla chansen igen från elvameterspunkten sedan han blivit neddragen. Den gången hittade han nätet och satte 2–1. Daniel Da Silva hade sedan ett gyllene tillfälle att stänga matchen i slutminuterna men lyckades skjuta utanför i friläget.
– Vi spelade bra, gjorde rätt saker, men borde ha varit mer distinkta framåt. Sett till dominansen spelmässigt borde vi ha avgjort den här matchen betydligt tidigare, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Han berömde mittfältaren Victor Vera Garcia som gjorde sin första start i höst efter skadebekymmer.
På lördag spelas nästa match, även den på hemmaplan, när tabellfyran Gusk gästar Stadshagen för ett toppmöte.

Karlbergs BK–Valbo FF 2–1 (1–1)
Mål: 0–1 (37) Anton Lindbom, 1–1 (45) Pashang Abdulla (Felix Winter), 2–1 (78) Pashang Abdulla.
Publik: 150.