KB – Vallentuna BK 6–0

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK svarade för en riktig urladdning på lördagen. Seriefavoriten Vallentuna BK besegrades med hela 6–0 (4–0) hemma på Stadshagen.
– Det var över hela linjen en ruskigt bra insats, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

KB fick snöpligt stryk förra helgen mot jumbon Juventus efter att ha dominerat matchen. På lördagen tog laget en gruvlig revansch.
David Lividikos gav KB ledningen med 1–0 redan i andra spelminuten med ett drömmål. Lividikos fick bollen till skänks utanför straffområdet, vände om och drog en halvvolley som seglade in i krysset. Årets mål på Stadshagen? Det kan det mycket väl vara när säsongen summeras.

KB agerade koncentrerat och det skulle inte dröja länge innan laget ökade på. Andreas Vikström slog en ”stickare” till Mathias Karelius och denne forcerade fram ett självmål till 2–0. Planens bäste spelare, Filip Mårtensson, ordnade 3–0 genom att vinna en andraboll och skjuta bollen i en båge över Jonas Bylund i Vallentunamålet. 4–0 kom kort senare då Filip Mårtensson sprang sig fri och spelade in till David Lividikos som stötte in bollen från nära håll. Då hade det bara gått 25 minuter.

– Vi har spelat väldigt bra anfallsfotboll i alla tre matcherna efter uppehållet. Den här gången lyckades vi även kombinera det med ett disciplinerat försvarsspel. Vallentuna är ett väldigt bra fotbollslag, tveklöst ett av de bästa i den här serien, men igår gav vi dem aldrig en chans att komma in i matchen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

I andra halvlek kontrollerade KB matchen. Vallentuna försökte hitta en reducering, men energin avtog hos bortaspelarna när Filip Mårtensson pricksköt in 5–0 i den 57:e minuten.
I slutminuterna fastställde Andreas Vikström 6–0 efter fint förarbete från inhopparen Emrah Yildirim.
– Det var fantastiskt att se vissa av våra kombinationer. För oss handlar det nu om att fortsätta hålla en hög nivå vecka efter vecka, det har vi inte klarat hittills, säger Kalle Karlsson – som berömde hela laget.

Nästa match för KB spelas på lördag borta mot serieledaren Märsta IK.

Karlbergs BK–Vallentuna BK 6–0 (4–0)
Mål: 1–0 (2) David Lividikos, 2–0 (10) Självmål, 3–0 (22) Filip Mårtensson, 4–0 (25) David Lividikos (Filip Mårtensson), 5–0 (57) Filip Mårtensson (Richie Ntirugelegwa), 6–0 (90) Andreas Vikström (Emrah Yildirim).
Publik 60.