KB vände i hemmapremiären: ”Starkt av grabbarna”

Lennart SandahlNyheter, Senior

KB åkte på en kalldusch när Håbo tog ledningen i den första halvleken. Men hemmalaget reste sig och vann till slut med 3-2.
– Skönt med tre poäng, absolut. Jag tycker vi är det bättre laget sett till hela fighten, säger assisterande tränaren Roger Svensson.

Karlbergs BK inledde säsongen med att hämta upp 0-1 till 1-1 borta mot (för oss) historiskt svårspelade Gamla Upsala. Modou Gassama kvitterade på straff och sett till spelövertaget i andra halvlek borde KB kanske fått med sig alla tre poängen.

Tre poäng blev det i stället i hemmapremiären mot Håbo på Stadshagen. Men det började inget vidare. Trots att KB förde spelet inledningsvis åkte man på ett baklängesmål i den 26:e minuten. Tio minuter senare kvitterade Gabriel Beckman och precis innan halvtid satte Sebastian Bichler Bergenhem en frispark i mål via en Håboförsvarare.

Direkt efter pausen kvitterade Håbo innan Beckman gjorde sitt andra och matchens sista mål i den 49:e minuten. Assisterande tränare Roger Svensson säger så här om matchen.

– Skönt med tre poäng, absolut. Jag tycker vi är det bättre laget sett till hela fighten. Vi äger mest boll och skapar en del. Samtidigt släpper vi in mål efter egna misstag. Det måste vi ta lärdom av. Vi gör två mål på fasta situationer, vilket alltid är skönt, men Gabriel Beckmans andra mål kommer efter en situation som vi har tränat på under hela försäsongen, och det känns riktigt bra. Vi har höga toppar i matchen, men kan inte bibehålla dem tillräckligt länge, och självklart är det något vi måste fortsätta jobba med.

Nöjd med resultatet med tanke på matchutvecklingen?
– Ja, vi leder efter första halvlek, men Håbo är starka och vinner boll centralt igen och kvitterar med en riktigt fin balja. Att vi sedan krigar på och får in 3-2 målet genom en riktigt fin spelvändning, med inlägg och avslut är riktigt starkt av grabbarna.

Några spelare som stack ut?
– Gabriel Beckman gör det bra centralt med sitt intensiva arbete, och självklart med sina två mål bidrog han starkt till segern. Modou Gassama har också en bra match, och är stark i det felvända spelet. Sebastian Bergenhem tycker jag också förtjänar lite överbetyg.

Vad behöver vi förbättra till helgen?
– Noggrannhet, samt att fortsätta ta rätt beslut när vi vinner boll. Följa matchplanen helt enkelt. Syrianska Kerburan blir en tuff match, då deras resultat inte speglar deras kunnande. Grabbarna och vi ledare måste vara taggade till tänderna för att vi skall kunna få med oss ett bra resultat hem till Stockholm.

Efter två omgångar har Karlbergs BK fyra inspelade poäng i division 2 Norra Svealand. På söndag väntar nästa utmaning borta mot Syrianska Kerburan. Matchen spelas på Wenströmska IP i Västerås med start 13.30.

/red