KB vände och vann i hagelstormen: ”Väldigt nöjd med moralen”

Lennart SandahlNyheter, Senior

Nytt underläge. Ny vändning. På söndagen vann Karlbergs BK borta mot Syrianska Kerburan med 2-1. Laget står därmed på sju poäng efter de tre inledande omgångarna.

KB kom till Wenströmska IP i Västerås med säsongens första seger i ryggen. Detta efter att ha vänt 0-1-underläge till seger med 3-2 i hemmapremiären mot Håbo förra helgen. På pappret var Syrianska Kerburan en lätt uppgift efter sina två raka storförluster. Men så lätt skulle det inte bli för det rödvita laget från Kungsholmen.

Karlberg inledde piggt och skapade flera möjligheter med sin höga press. André Nader hade ett tidigt friläge där han rundade målvakten, men densamme hann tillbaka för att rädda på mållinjen. När utdelningen inte kom så tappade KB initiativet, Syrianska stack upp i en snabb omställning och tog ledningen.

Inför den andra halvleken föll mängder av hagel vilket gjorde att starten sköts upp i 10-15 minuter. När domaren väl blåste igång tog KB tag i taktpinnen direkt. Mittbacken Alexis Kousis gjorde sitt första mål i KB-tröjan efter en fast situation. Syrianska fick senare en spelare utvisad som gjorde att KB:s dominans ökade än mer. Med tio minuter kvar fick 18-årige André Nader äran att bli matchhjälte när han vek in från sin kant och avlossade ett vänsterskott som styrdes i mål via en försvarare.

Huvudtränare Pierre Gallo säger så här om matchen.

Andra raka segern och andra raka vändningen. Berätta om dina tankar om matchen?
– Första halvlek anser jag att man kan dela in i tre faser. Första 10-15 min tar vi tag i matchbilden och är det drivande laget, sedan inleds en period där inget av lagen gör det speciellt bra men Syrianska lyckas få till en bra omställning efter onödigt bolltapp från vår sida. Efter målet höjer vi oss markant med ett högre passningstempo och snabbare återerövring, vi skapar tryck men lyckas inte kvittera innan halvtid.

– Under pausen pratade vi om tålamod, skapa numerära överlägen på kanterna efter spelvändningar. 1-1 tillkommer än en gång efter en fast situation, glädjande! Efter kvitteringen är det bara vi som driver matchen och Syrianska försvarar sig och satsar på omställningar, André gör 2-1 med ett fint avslut i bortre hörnet. Vi behöver dock bli bättre på att punktera och förvalta våra målchanser bättre.

Vad är du allra mest nöjd med?
– Är väldigt nöjd med killarnas moral, det är tredje matchen som vi kommer tillbaka eller vänder underlägen. Sättet som spelarna metodiskt fortsätter arbeta med vår spelidé under 90 min är jag väldigt tillfreds med.

KB avslutade matchen med tre spelare födda 1998 på planen. Christopher Redenstrand, 18, André Nader, 18, och Arnold Kisisua Maya, 19. Vad säger du om deras insatser?
– Stoffe gör en bra match, är fin med boll och löser situationer med sin spelintelligens. André har gjort det mycket bra inledningsvis, han utsätter sin försvarare för svårigheter och gör ett bra defensivt arbete. Arnold visar spets när han kommer in. En intressant spelare som kommer utvecklas under året.

På lördag är det derbydags på Stadshagen där storsatsande Aspudden/Tellus väntar. Matchstart 14.00. Entré 50 kr.

/red