KB vann träningsmatch på Cypern

kb-redMatchreferat 2018, Nyheter, Senior

Michel Montero och Marcus Kettler var KB:s målskyttar i Aiya Napa.

KB:s herrar reste på tisdagen hem från ett lyckat träningsläger på Cypern. I Ayia Napa besegrade laget FC Wyler från Schweiz med 3–0.

Karlbergs BK fick en förfrågan om att möta allsvenska Dalkurd, som också var på plats i Ayia Napa. Men då mötet med FC Wyler redan var inbokat så fick KB säga ”tack, men nej tack” till det allsvenska laget. Det blev 2 x 30 minuter mot FC Wyler från schweiziska sjättenivån på en smal, feldimensionerad plan med varierande kvalitet på underlaget.
KB var överlägset från första minuten och vann enkelt med 3–0 efter två mål av Marcus Kettler och ett av Michel Montero.
– Vi hade en del skavanker i början av veckan så vi valde att endast spela 60 minuter. Det blev alldeles perfekt. Vi fick testa lite grejer vi jobbat med under veckan samtidigt som vi inte slet ut oss för mycket. Dessutom var det en rejäl uppryckning i attityd jämfört med matchen mot Gusk, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
Glädjande var att mittfältaren Adam Westin gjorde comeback efter sin knäskada med ett kort inhopp i andra halvlek. Det var hans första match sedan kvalmatchen mot IFK Luleå borta i november 2016.

KB–FC Wyler 3–0 (1–0) 2 x 30 minuter
Mål: 1–0 (10) Marcus Kettler (Moonga Simba), 2–0 (35) Marcus Kettler (Alexander Kärki), 3–0 (40) Michel Montero.
Publik: Ca 10 (i Aiya Napa).