KB – Värmdö IF 0-1

Thomas BahnsonMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK förlorade i lördags hemma mot Värmdö. Gästerna gjorde segermålet (0-1) fem minuter före paus.
Karlberg började trevande första fem minuterna, men sedan spelade laget upp sig. Laget hade en del chanser att ta ledningen. Sebastian Silva höll sig framme på ett inlägg, Bryan Massa svarade för en individuell prestation och hittade så när fram till en fri Mathias Sundberg efter en snabb omställning. Massa borde dessutom ha fått straff i inledningen av matchen när han manglades ned i ryggen av en bortaförsvarare, men vanligtvis duktige domaren Andreas Glanberg valde att blunda för den förseelsen.
Istället var det Värmdö som gjorde 0–1 i den 39:e minuten. Karlberg slumrade till vid en frispark, det efterföljande inlägget träffade bortre stolpen och studsade rakt in framför Paul Lindqvist där Bubakary Sonko stötte in bollen.
I andra halvlek förde KB spelet, men utan att få håll på William Eskelinen i gästernas mål. Närmast var Sebastian Silva som slängde sig fram och styrde ett inlägg från Ivan Förlin, Mohcine Tichout som sköt en vass frispark och Tor Ranniste som nickade precis utanför stolpen. Det hade förstås varit extra passande om Tor fått kvittera mot sin före detta klubb.

– Vi gör en stora delar bra insats. Vi slappade av vid ett tillfälle i första halvlek och det kostade oss ett baklängesmål. I övrigt kändes det bra försvarsmässigt. Framåt skapade vi tillräckligt för att göra åtminstone ett mål. Känns oerhört surt att inte ens få en poäng från den här matchen, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Nästa match för KB spelas på lördag 13 september hemma mot Konyaspor (avspark kl 14).
Karlbergs BK–Värmdö IF 0–1 (0–1)
Publik: 59.