KB – Värmdö IF 1–0

kb-redMatchreferat 2016, Senior

Karlbergs BK är klart för kval till division 1. Efter 1–0-seger i lördags över Värmdö IF är andraplatsen i serien säkrad.

Förutsättningarna inför lördagen var enkla. Vid minst oavgjort skulle Karlbergs BK vara klart för kval.
KB började också matchen bäst och styrde spelet i första halvlek mot ett Värmdö som spelade på kontring.
Den första målchansen för hemmalaget fick Alexander Kärki men hans skott smet tätt utanför första stolpen. Annars var Jerome Tibbling Ugwo och Modou Gassama närmast. Tibbling Ugwo, ”CJ” kallad, sprang sig fri, men duktige Simon Nyström räddade. Modou Gassama hade ett direktskott som tvingade Nyström till en fantomräddning och en nick i fritt läge som Gassama borde ha fått på mål.
– Första 20 minuter var helt okej från vår sida, men jag saknade ändå kvaliteten i sista passningen och tajmingen på sista tredjedel, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

Andra halvlek blev tillknäppt från hemmalaget. KB förde spelet och ägde bollen, men chanserna var få mot ett Värmdö som spelade disciplinerat. Istället hade gästerna ett par fina lägen, ett skott över från Gebril Masrour och ett avslut från Nicholas Netteryd som tvingade Viktor Segerström till en räddning lågt nere vid stolpen. KB:s bästa läge hade William Sheriff som sånär nickade in ett inlägg från Sebastian Bergenheim tidigt i andra halvlek.
– Vårt spel var krampaktigt i princip i hela andra, vet inte om det var nervositet, det kändes inte så, snarare okoncentrerat, säger Kalle Karlsson.
Matchen såg ut att sluta 0–0, men KB lyckades få fram ett sent segermål igen. I den 86:e minuten fick Modou Gassama en långboll mot vänsterkanten. Han tittade upp och fann Adam Westin som sköt ett skott som ändrade riktning och ställde Simon Nyström totalt.
– Jättekul att Adam fick göra segermålet – det är inte många som jobbar lika hårt som han gör. Han var nära att göra ett kanonmål i premiären mot Sundbyberg, men då gjorde Kjell Jönsson en vass räddning. Sedan har han träffat stolpar och utsträckta tåspetsar, men nu fick han äntligen sätta dit den.
Målvakten Viktor Segerström agerade säkert mellan stolparna och höjde sig över mängden i hemmalaget, övriga kan bättre.

Sollentuna FK vann den sena lördagsmatchen mot Håbo med 5–1 och säkrade seriesegern (grattis!). Den sista omgången i division 2 norra Svealand blir därmed betydelselös för KB, dock inte för Håbo FF som kämpar febrilt för att undvika kval.
– Det blir en rolig match för oss att kunna åka dit och spela avslappnat. Håbo drar alltid mycket folk på sina matcher. Det skulle inte förvåna mig om det är ”man ur huse” på Björkvallen i Bålsta på lördag och att det blir en publiksiffra uppåt 800 nu när de kan säkra kontraktet av egen kraft, avslutar Kalle Karlsson.

Karlbergs BK–Värmdö IF 1–0 (0–0)
Mål: 1–0 (86) Adam Westin (Modou Gassama).
Publik: 150 (på Stadshagens IP).