KB – Värmdö IF 1–4

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK åkte ur Stockholm Cup i lördags efter förlust mot Värmdö IF. Foto: Anders Jansson

Karlberg hade en handikappstraff att slå innan matchen blåstes igång och den förvaltade David Lividikos behärskat.
Division 2-laget Värmdö IF satte dock högsta fart från början och satte 1–1 i sjätte minuten.

KB reste sig och Keivan Keshavarz var sånär att ge hemmalaget ledningen, men nicken träffade ribban.

Värmdö fortsatte att föra spelet, men under andra delen av första halvlek var spelet chansfattigt. Det var mest kamp fram till att Värmdö fick straff ett par minuter före vilan. Viktor Segerström räddade dock straffen och höll KB kvar i matchen.

I andra halvlek böljade spelet inledningsvis, men Värmdö var lite tyngre i de avgörande momenten. I den 56:e minuten kom en snabb omställning mot ett för utspritt hemmaförsvar och 1–2 var ett faktum. Värmdö fyllde på med 1–3 tio minuter senare.

KB-anfallaren Ibrahim Niambele blev sedan utvisad för en eftersläng och där försvann chanserna helt. Värmdö fastställde 1–4 med tjugo minuter kvar. Med tio man hade KB ett par chanser att reducera, men Max Nordlinder och David Lividikos brände varsitt friläge.

– Jag tycker att vi vek ned oss i andra halvlek och vi släppte in på tok för billiga mål. Vi förlorade mot ett bättre lag, vi klarade inte riktigt av att hantera deras tempo och vassa omställningar. Både 1–2 och 1–3 är omställningar där de agerar mycket snabbare än vad vi gör, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.

En månad kvar till seriestart – vad behöver ni förbättra?

– Vi behöver jobba på en hel del sett till den här insatsen, både med boll och utan boll. Från förra årets startelva var det bara en spelare som startade matchen i lördags (Edwin Ekholm) – vi har i princip ett helt nytt lag – så vi behöver tid med det här unga manskapet.

Karlbergs BK–Värmdö IF 1–4 (1–1)
Mål, KB: 1–0 David Lividikos (handikappstraff).
Publik: 50.

/red