KB – Värmdö IF 3–1

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK besegrade seriekollegan Värmdö IF i lördags i en träningsmatch (3–1).

KB hade en del försvarsbekymmer inför matchen så assisterande tränaren Johan Grahn satt med på bänken ombytt.
Första halvleken var låst och chansfattig, förmodligen för att båda lagen lade mest fokus på försvarsspelet. Värmdö, som också spelar i division 2 norra Svealand, hade ett litet övertag i bollinnehavet första 20 minuterna, men de skapade inte heller några farliga chanser.

Direkt efter pausen tog KB ledningen med 1–0 sedan Johan Möller brutit ett uppspel och stötte fram bollen till Alexander Bergendahl Kärki. Denne avancerade och avlossade ett skott som letade sig in i bortre krysset.
KB bjöd sedan Värmdö på en gyllene chans sedan man slarvat och orsakat en straffspark i den 53:e minuten. Viktor Segerström gick dock åt rätt håll och räddade. Värmdö hade ytterligare ett läge att kvittera, medan Mathias Karelius var också nära att öka på till 2–0 då han dundrade ett skott i överliggaren.
Karelius fick dock utdelning några minuter senare då han vinklade in 2–0 från nära håll.

Med tolv minuter kvar reducerade Värmdö till 1–2, men bara ett par minuter senare kom 3–1 genom inhopparen Modou Gassama efter briljant förarbete av en annan inhoppare, Adam Westin.
– Första halvlek var okej försvarsmässigt men vi hotade inte tillräckligt mycket offensivt, säger KB-tränaren Kalle Karlsson.
– I andra halvlek hade vi väldigt bra speed när vi väl satte fart framåt.
KB-tränaren plussade extra för två spelare hos de röda:
– Adam Westin gjorde ett mycket bra inhopp, tog tag i bollen, värderade rätt, löpte och svarade för en läcker assist till 3–1-målet. Jag tycker även att Modou Gassama såg skarp ut under sina 30 minuter på plan.

KB–Värmdö IF 3–1 (0–0)
Mål, KB: 1–0 (47) Alexander Bergendahl Kärki (Johan Möller), 2–0 (64) Mathias Karelius (Sunday Abohwo), 3–1 (79) Modou Gassama (Adam Westin).
Publik: ca 40 (på Stadshagen).

> VIDEO: Se det vackra 3–1-målet på KB:s Facebook-sida.