KB – Värmdö IF 3–2

kb-redMatchreferat 2015, Senior

Karlbergs BK är vidare till kvartsfinal i Stockholm Cup efter 3–2-seger mot Värmdö IF på torsdagskvällen.

Båda lagen förlorade sina premiärmatcher i division 2 Norra Svealand, KB mot Akropolis (0–3) medan Värmdö föll mot Skiljebo (3–4).
På skärtorsdagen handlade det dock om Stockholm Cup där lagen tagit sig fram till åttondelsfinal.
Värmdö började bäst på Stadshagen och Karlberg kom sällan åt de skickliga mittfältet hos gästerna.
Värmdö tog också ledningen efter cirka 20 minuters spel. Bortalaget hade ett gyllene tillfälle att sätta 0-2 efter en kontring men då svarade Paul Lindqvist för en matchavgörande räddning.
Karlbergs BK hade svårt att skapa framåt i första halvlek. Efter ett par taktiska förändringar kom dock KB ut som ett nytt lag till andra halvlek. Försvarsspelet fungerade avsevärt bättre, liksom det egna passningsspelet.
Och då kom utdelningen.
Anders Lindskog, som ersatte Jonathan Ederström på mittfältet i paus, dök upp på Atilla Köksals inlägg och stötte in kvitteringen i den 52:a matchminuten. Bara tre minuter senare kom ledningsmålet. Vänsterbacken Ivan Förlin bröt en passning och iscensatte ett anfall där bollen till slut hamnade hos Atilla Köksal. Anfallaren gjorde inget misstag utan sköt 2–1 i bortre hörnet.
06 Lindskog Anders
Anders Lindskog.

KB fortsatte att spela bra fotboll och kontrollerade tempot i matchen. Ivan Förlin satte 3–1 i 72:a minuten när han tog emot en passning från Ömer Erdal och skruvade in bollen i bortre hörnet, otagbart för Värmdömålvakten Noah Bramme.
Värmdö skapade lite spänning i slutskedet genom reduceringen till 3–2 med tio minuter kvar, men KB stod emot och säkrade avancemanget till kvartsfinalen.
I kvarten väntar division 7-laget Rinkeby United, som kommer att ha fem bonusstraffar.

Karlbergs BK–Värmdö IF 3–2 (0–1)
Mål, KB: 1–1 (52) Anders Lindskog (Atilla Köksal), 2–1 (55) Atilla Köksal, 3–1 (72) Ivan Förlin (Ömer Erdal).
Publik: 25.

Här kan du se hela slutspelslottningen.

/red